Ζοζεφίν Βέντελ: Ετοιμη για μεγάλες καλοκαιρινές στιγμές...

Ζοζεφίν Βέντελ: Ετοιμη για μεγάλες καλοκαιρινές στιγμές...

Ετοιμάζοντας τη νέα της μεταμόρφωση για το «Your Face Sounds Familiar», όπου θα εμφανιστεί ως σωσίας της Ευρυδίκης, η Ζοζεφίν Βέντελ μιλά για τον «γκουρού» Νίκο Βέρτη, τον σύντροφό της Δημήτρη Παππά και το νέο της πρότζεκτ που ελπίζει να της χαρίσει ωραίες καλοκαιρινές στιγμές

Ζοζεφίν Βέντελ: Ετοιμη για μεγάλες  καλοκαιρινές στιγμές...
Μετά τη συμμετοχή της στο «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1 οι μουσικές μετοχές της εντυπωσιακής και σούπερ σέξι Ζοζεφίν Βέντελ ανεβαίνουν διαρκώς. Ταυτόχρονα, προσφέροντας περισσότερο από τον δημοφιλή εαυτό της στο κοινό, έχει ήδη ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις της δίπλα στην Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Χολίδη στο «Θέα».
Για πολλούς η Ζοζεφίν είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού YFSF. Για την ίδια, όμως, η συμμετοχή της στο σόου είναι μια ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο της. «Σίγουρα είναι και αυτό», συμφωνεί η Ζοζεφίν. Εξηγεί όμως ότι «ήθελα να με γνωρίσει και ευρύτερο κομμάτι του κοινού, πέρα από τους νέους ή όσους παρακολουθούν την ελληνική ποπ σκηνή. Ηθελα να δοκιμάσω της ικανότητές μου, να εξελιχθώ, να τσαλακωθώ και να δοκιμαστώ στο υποκριτικό κομμάτι. Ομολογώ ότι με φόβιζε το ενδεχόμενο να μην μπορέσω να ανταποκριθώ και τελικά η συμμετοχή να μου γυρίσει μπούμερανγκ, να μου βγει σε κακό».

Ομολογουμένως, η Ζοζεφίν έχει αναλάβει ορισμένες δύσκολες μεταμορφώσεις, όπως η μίμηση του τραγουδιστή του συγκροτήματος Passenger. Ωστόσο, η ίδια ισχυρίζεται ότι αγχώθηκε πολύ με την μεταμφίεση της ως Ελενα Παπαρίζου αλλά και με την επόμενή της, καθώς αυτή την Κυριακή καλείται να υποδυθεί την Ευρυδίκη: «Είχα δυσκολευτεί γιατί η Ελενα έκανε πρόβα επί τέσσερις μήνες πάνω σε διάδρομο για το χορευτικό, ενώ εγώ έχω μόνο μία εβδομάδα για να ερμηνεύσω και να χορέψω το “ My Number One”. Μπορεί να είναι κοντά στη φωνή μου, αλλά ο συνδυασμός είναι δύσκολος. Αλλά και η Ευρυδίκη δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού πρέπει να πετύχω τη χροιά της φωνής της».
Κλείσιμο

Παρ’ όλα αυτά η Ζοζεφίν λέει ότι δεν θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από κάποια κριτική της επιτροπής του YFSF, μολονότι παραδέχεται ότι οι κριτές είναι αυστηροί: «Κάνουν εύστοχη κριτική σε όλους μας. Ο πιο αυστηρός είναι ο Σταμάτης Φασουλής και ο πιο χαλαρός ο Νίκος Μουτσινάς που τα σχόλιά του έχουν πλάκα. Νιώθω ότι λέει αυτό που σκέφτονται όλοι και ντρέπονται να το πουν. Το λέει αλλά με χιούμορ».

Από τους συμμετέχοντες η Ζοζεφίν ξεχωρίζει τον Γιάννη Κρητικό λόγω τρέλας και τον παρομοιάζει με τον Κώστα Δόξα. Αναγνωρίζει επίσης το ταλέντο της Ματθίλδης Μαγγίρα και βεβαίως τη μοναδικότητα του Σταμάτη Γαρδέλη.

Παραλίγο στη Eurovision


Η ξεχωριστή προσωπικότητα της Ζοζεφίν αναμφίβολα οφείλεται εν πολλοίς στον ασυνήθιστο συνδυασμό των γονιδίων της: η καταγωγή της μητέρας της είναι από τον Λίβανο και του πατέρα της από τη Γερμανία, οπότε έμαθε να μιλάει καλύτερα τα αγγλικά παρόλο που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα. Το τραγούδι κυλά κυριολεκτικά στο αίμα της, καθώς η μητέρα της είχε γίνει γνωστή το 1996 με το σουξέ της εποχής «Καίγομαι και λιώνω». Η Ζοζεφίν, πάντως, έχει κληρονομήσει το ελεύθερο πνεύμα της και το μπρίο της μαμάς, ενώ από τον πατέρα της έχει πάρει την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά του. Λόγω της ενασχόλησης της μητέρας της με το τραγούδι, στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε ένα πλήρες στούντιο ηχογραφήσεων, στο οποίο παράγονταν διαφημιστικά σποτ ενώ η Ζοζεφίν συναντούσε εκεί συχνά γνωστούς καλλιτέχνες.

Σε ηλικία 9 ετών η σημερινή τραγουδίστρια και παρουσιάστρια συμμετείχε στο βιντεοκλίπ «Je Suis Βossu» του σατιρικού χιπ χοπ γκρουπ Ημισκούμπρια, ενώ στα 13 της η Ζοζεφίν έγραψε το πρώτο της τραγούδι. Ωστόσο, ο πατέρας της, ο οποίος εργαζόταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία απορρυπαντικών, έθεσε άλλες προτεραιότητες για το μέλλον της κόρης του: πρώτα σπουδές και κατόπιν τραγούδι. Ετσι, η Ζοζεφίν σπούδασε Διοίκηση Μάρκετινγκ στο κολέγιο Deree - αν και το τραγούδι βρέθηκε και πάλι στον δρόμο της. Στα 21 της χρόνια ήρθε σε επαφή με την Panik Records και το πρώτο της τραγούδι «Για ακόμα μία φορά» έφτασε τα 5.000.000 views στο YouΤube.

Παράλληλα, η Ζοζεφίν έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας το «Mad Night Οut», μια εκπομπή αφιερωμένη στα καλύτερα πάρτυ, υπό τους ήχους ξεσηκωτικής up tempo μουσικής υπόκρουσης. Από το βάπτισμα του πυρός της η Ζοζεφίν θυμάται: «Δεν είχα ιδέα από παρουσίαση, θυμάμαι ότι πάγωνα όταν άνοιγαν οι κάμερες. Αλλά σιγά-σιγά εξοικειώθηκα, με βοήθησαν και οι συνεργάτες μου και βγήκε μια ωραία εκπομπή. Μου άρεσε η παρουσίαση και όσα έμαθα τότε με βοηθούν τώρα στο σόου του ΑΝΤ1».
Σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική της πορεία, φαίνεται ότι η τύχη έχει ευνοήσει τη Ζοζεφίν, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της κυρίως το 2014, όταν δήλωσε συμμετοχή στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Dancing Night». Δυστυχώς για εκείνη όμως το τραγούδι της ατύχησε ως προς την υποδοχή και έγινε στόχος έντονης κριτικής από ορισμένους δημοσιογράφους. Σήμερα ωστόσο, πιο ώριμη και αποστασιοποιημένη, αναφέρει: «Ημουν άγουρη και άπειρη για να συμμετέχω στη Eurovision τότε. Δεν μετανιώνω, όμως, γιατί όλα είναι εμπειρίες στη ζωή. Τραγουδούσα μόνο τρεις μήνες, δεν το χάρηκα, είχα άγχος, φοβήθηκα από την απότομη δημοσιότητα και έχασα την ισορροπία μου. Δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα, δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Στεναχωρήθηκα, επανήλθα μετά από τρεις μήνες και είπα ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτό. Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, θα συμμετείχα στη Eurovision αλλά αργότερα. Τώρα θα ήμουν πιο ώριμη από τότε».

Με τον γιο της Χριστίνας Παππά

Παρόλο που η Ζοζεφίν είναι σχετικά νέα στον χώρο της ελληνικής σοουμπίζ, έχει ήδη συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Γιάννη Πλούταρχο, την Καίτη Γαρμπή, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον Νίνο και τώρα με τη Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Χολίδη. «Από όλους έχω πάρει στοιχεία», τονίζει, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο Νίκος Βέρτης είχε πιστέψει σε αυτή: «Ημουν στα πρώτα μου βήματα και με φώναζε “αστεράκι”. Επειδή είχα πολύ άγχος, με συμβούλευε, με έμαθε να πιστεύω στον εαυτό μου και μου ξεκαθάρισε πως ό,τι μικρόφωνο και εάν πάρω, αν δεν έχω φωνή, δεν θα κάνει διαφορά. Τότε προβληματιζόμουν πολύ για το τι μικρόφωνο να χρησιμοποιώ ώστε να βγαίνει καλύτερη η φωνή μου». Τη Δέσποινα Βανδή τώρα τη γνωρίζω. Είναι πολύ θετική και πρόθυμη να στηρίξει κάποια όπως εγώ. Βοηθά τα νέα παιδιά. Νομίζω ότι θα είναι ένα όμορφο καλοκαίρι στη “Θέα”».

Η Ζοζεφίν έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, καθώς σε λίγο καιρό κυκλοφορεί από την Panik Records το νέο της τραγούδι, μια δημιουργία του Αρη από το συγκρότημα Rec, με τίτλο «Καλοκαιρινές στιγμές». Στην προσωπική της ζωή η Ζοζεφίν έχει βρει την ισορροπία της στο πλευρό του Δημήτρη Παππά, διαψεύδοντας τη λαϊκή ρήση ότι «όταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλά». Με τον σύντροφό της έδωσαν μετά από χρόνια μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους και, όπως εξηγεί η Ζοζεφίν, «με τον Δημήτρη την πρώτη φορά δεν είχαμε σοβαρή σχέση. Εγώ ήμουν 20 ετών, σπούδαζα, όπως και ο σύντροφός μου και βγαίναμε επί τρεις μήνες μόνο. Δεν ήταν κάτι σοβαρό ώστε να σπάσει κάτι. Δεν θυμάμαι να τον είχα ερωτευτεί τότε. Οταν όμως βρεθήκαμε ξανά, αυτό που νιώσαμε ο ένας για τον άλλον ήταν κάτι φρέσκο, κάτι καινούριο, κάτι δυνατό.

Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, εργαζόμαστε, θέλουμε ηρεμία, σταθερότητα και γνωρίζουμε καλύτερα τι αναζητούμε. Ο Δημήτρης καταλαβαίνει τη δουλειά μου, είναι στο πλευρό μου, αλλά αφήνουμε χρόνο και χώρο ο ένας στον άλλον». Οι δυο τους συζούν στα νότια προάστια, οπότε το ερώτημα για το επόμενο βήμα είναι αυτονόητο: «Δεν σκεφτόμαστε τον γάμο ακόμα», απαντά αμέσως η Ζοζεφίν και τονίζει: «Είμαστε ακόμα μικροί, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μου φτάνει που περνάμε καλά και είμαστε ευτυχισμένοι». Για τις κοινές πασχαλινές διακοπές τους στη Μύκονο, η όμορφη Ελληνογερμανολιβανέζα αναφέρει: «Ξεκουράστηκα, αφού δεν είχαμε YFSF και ήταν ένα ωραία διάλειμμα. Αν δεν φύσαγε, μάλιστα, θα ήταν ακόμα καλύτερα».

Δύσκολη η ερμηνεία ως Ελενα Παπαρίζου








Ανέβασε τη θερμοκρασία με τη μεταμφίεσή της ως Κριστίνα Αγκιλέρα




Ο ρόλος ως Μπρίτνεϊ Σπίαρς της ταίριαξε γάντι




Backstage από τη μεταμόρφωσή της ως τραγουδιστής του συγκροτήματος Passenger



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης