Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ “έπεσε”, όμως είναι όρθιος!

Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ “έπεσε”, όμως είναι όρθιος!

Με άδεια χέρια βαθμολογικά έμεινε ο Παναθηναϊκός στη διπλή μονομαχία με τους δύο τελευταίους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά με παρακαταθήκη την ανταγωνιστικότητα στο… όριο και την υπόσχεση να “επιστρέψει”, αφού είναι εντός στόχου, με την κρίσιμη καμπή να είναι τώρα.

Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ “έπεσε”, όμως είναι όρθιος!
Πρώτα η Φενέρ στην Πόλη και τώρα η ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ “πλήγωσαν” διπλά τον Παναθηναϊκό, με την πρώτη ήττα στο “σπίτι” του να τον προσγειώνει. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη, είναι πως και στις δύο αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Ευρώπης της τελευταίας διετίας, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παρά το 0/2, έπαιξε ως το όριο κι έδειξε πως μπορεί να είναι ευθέως ανταγωνιστική στους διεκδικητές του τίτλου.

Κλείσιμο
Εξάλλου, αυτά τα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια σε διάστημα λίγων ωρών ήταν περισσότερο από κρίσιμα βαθμολογικά, μεγάλα κρας τεστ για την ικανότητα (αγωνιστική και πνευματική) του Παναθηναϊκού να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να έχει βλέψεις για το Final-4.

Το ταμείο από άποψη ανταγωνιστικότητας είναι “συν”, με τον Παναθηναϊκό παρά τις δύο κολλητές ήττες (για πρώτη φορά φέτος) να μην χάνει τον στόχο της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά πλέον καλείται να δείξει μεγαλύτερη συνέπεια σε ματς που “πρέπει” να πάρει για να μην χάσει έδαφος που δεν καλύπτεται.


Δεν άντεξε (και) λόγω Σέρχι

Η ΤΣΣΚΑ λοιπόν μπόρεσε να αποκτήσει το “παράσημο” πως έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει νικήτρια φέτος από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας σε ένα παιχνίδι που ήταν ατελείωτη παρτίδα σκάκι και “σκυλομαχία” στο παρκέ.

Καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσε να ανοίξει τον ρυθμό προς όφελός της, παρότι το επιθετικό τρανζίσιον αποτελεί όπλο και των δύο. Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να τον καθοδηγεί εξαιρετικά πήρε εξαιρετικό βαθμό σε όσα είχε προετοιμάσει, κάτι που πιστώνεται στον Πασκουάλ και τους συνεργάτες του κι αυτό φάνηκε από τις αμυντικές του επιδόσεις.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης