Μέλος της επιτροπής παιχτών της FIBA o Μανώλης Παπαμακάριος

Μέλος της επιτροπής παιχτών της FIBA o Μανώλης Παπαμακάριος

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή των παικτών της FIBA, ειδικά όταν βλέπω όλα τα ονόματα των μελών που είναι ήδη σε αυτήν. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βελτιώσω τις συνθήκες των μπάσκετ και των παικτών με όλες τις δυνάμεις μου» είπε ο 37χρονος μπασκετμπολίστας που συνεχίζει φέτος στην Α1 με τη φανέλα της Λάρισας

Μέλος της επιτροπής παιχτών της FIBA o Μανώλης Παπαμακάριος
Η 15Η Δεκεμβρίου ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ένας από τους εμπειρότερους εν ενεργεία παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, επιλέχθηκε για να στελεχώσει την Επιτροπή Παικτών της FIBA, που δημιουργήθηκε το 2014. 

Είναι η πρώτη φορά που ένας Ελληνας γίνεται μέλος αυτής της επιτροπής και είναι ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι ο Μανώλης Παπαμακάριος, εκτός από εν ενεργεία παίκτης είναι και εκλεγμένος Πρόεδρος της Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών. 

Κλείσιμο
Μαζί με τον Μανώλη Παπαμακάριο μέλος έγινε και ο  μπασκετικός θρύλος του Λιβάνου, Φαντί Ελ Χαντίμπ. 

O Παπαμακάριος έπαιξε με τις αναπτυξιακές ομάδες της Ελλάδας (U18, U19 και U20) και στη συνέχεια έφτασε στο ανώτερο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του, ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, συγκέντρωσε επαρκέστατη εμπειρία παίζοντας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως στο ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο ορισμός του στην Επιτροπή Παίκτων της FIBA αποτελεί μια λογική κίνηση για τον 37χρονο, ο οποίος έχει υπηρετήσει τόσο ως Πρόεδρος όσο και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παίκτων στην Ελλάδα.

Ο Παπαμακάριος φέρνει στην επιτροπή  την απαιτούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία δεδομένου ότι ο Τόμας βαν ντεν Σπίγκελ βρίσκεται σε ειδική άδεια απουσίας ως Πρόεδρος του ULEB.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή των παικτών της FIBA, ειδικά όταν βλέπω όλα τα ονόματα των μελών που είναι ήδη σε αυτήν. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βελτιώσω τις συνθήκες των μπάσκετ και των παικτών με όλες τις δυνάμεις μου», είπε.

Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει μέσα από τους ρόλους που έχει επιτελέσει με την Ένωση Παίκτων στην Ελλάδα, ο Παπαμακάριος μόνο ξένος δεν είναι στο έργο που έχει κάνει η Επιτροπή Παίκτων της FIBA από τη δημιουργία της, το 2015. «Έχω ενημερωθεί για την επιτροπή των παικτών της FIBA από τη δημιουργία της κιόλας. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και τα μέλη της είναι πραγματικά σπουδαία», είπε.

«Έχω διατελέσει δύο φορές ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Παίκτων στην Ελλάδα και δύο φορές ως Αντιπρόεδρος. Εχω επιστρέψει πια ως Πρόεδρος της Ένωσης Παίκτων. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορώ να εμπεδώσω τις ερωτήσεις και τις σκέψεις των παικτών και να τα μεταφέρω όλα αυτά στην επιτροπή», είπε ο Παπαμακάριος.

Στον Ελ Χατίμπ και τον Παπαμακάριο, η Επιτροπή Παίκτων της FIBA βρίσκει δύο εν ενεργεία παίκτες μεταξύ των μελών της. Και η αξία αυτού δεν έχει χαθεί στους Έλληνες. «Πιστεύω ότι είναι καλό να έχουμε ενεργούς παίκτες που μπορούν να μεταφέρουν όλες τις σκέψεις και τις ερωτήσεις που έχουν οι παίκτες, ώστε η επιτροπή να μπορεί να τα φροντίσει και να βρει την καλύτερη λύση», πρόσθεσε.

«Προσωπικά, αισθάνομαι ότι πρέπει να περάσω όλες τις σκέψεις και τις ερωτήσεις μου στην επιτροπή. Μιλώ πολύ σε όλους τους τύπους παικτών και μέσα εμού μπορούν τα μηνύματα να μεταφερθούν στην επιτροπή. Στη συνέχεια, μετά από συζητήσεις και συνομιλίες με την επιτροπή, ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να χειριστούμε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσουν οι παίκτες μπάσκετ. Πρέπει να θέσουμε στόχους που μπορούμε να φτάσουμε και να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τα πάντα».

Ο ρόλος του El Khatib και του Παπαμακάριο θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.  ο ρόλος της Επιτροπής παικτών της FIBA είναι:

- Να μελετά τα θέματα που αφορούν στους παίκτες, άντρες και γυναίκες, όλων των ηλικιακών γκρουπ 
- Να προτείνει στο κεντρικό γραφείο μέτρα που κρίνονται ως απαραίτητα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους παίκτες και να προστατεύουν την ικανότητά τους να γίνονται καλύτεροι ως παίκτες και ως role models για τους άλλους.  
- Να κάνουν προτάσεις σχετικά με τις πρακτικές και τις δράσεις που επηρρεάζουν τα συμφέροντα των παικτών.  
- Να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν για πιθανές βελτιώσεις στις διοργανώσεις της FIBA 

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής τα οποία θα πλαισιώσουν ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Φατί Ελ Χατίμπ, είναι:

Βλάντε Ντίβατς - Πρόεδρος 
Τζιμ Αλαπάγκ - Φιλιππίνες 
Ελίζαμπεθ Ιγκνελ - Σουηδία 
Ιλόνα Κορστίν - Ρωσία 
Χάνο Μότολα - Φινλανδία 
Μπονιφάς Ντονγκ - Σενεγάλη 
Ράσο Νεστέροβιτς - Σλοβενία 
Φαμπρίτσιο Ομπέρτο - Αργεντινή 
Ολουμίντε Ογεντέζι - Νιγηρία 
Τζένιφερ Σκριν - Αυστραλία 
Κέιτι Σμιθ - ΗΠΑ 
Μανταριάγκα Βαλντεμόρο - Ισπανία 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης