Επικό αφιέρωμα της ACB στον Σπανούλη: “Ο μικρός διάβολος που πάντα κερδίζει”

Επικό αφιέρωμα της ACB στον Σπανούλη: “Ο μικρός διάβολος που πάντα κερδίζει”

Η ACB ετοίμασε ένα πολύ ξεχωριστό άρθρο-αφιέρωμα για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στη δράση, με ατάκες και του αρχηγού του Ολυμπιακού, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων “μικρός διάβολος”!

Επικό αφιέρωμα της ACB στον Σπανούλη: “Ο μικρός διάβολος που πάντα κερδίζει”
Ο Σπανούλης επανήλθε στο παρκέ, όχι στο ματς με τη Βαλένθια όπως όλοι περίμεναν, από τη στιγμή που ταξίδεψε με την αποστολή στην Ισπανία, αλλά στον αγώνα της Stoiximan.gr Basket League με τον Κόροιβο.

Η ιστοσελίδα της ACB με αφορμή την επανεμφάνιση του V-Span του αφιέρωσε ένα άρθρο γεμάτο… ύμνους, κάνοντας αναφορά στην πορεία του από τη Λάρισα και τον Γυμναστικό, ως την κορυφή της Ευρωλίγκας, υπογραμμίζοντας πως στα 35 του έχει την ίδια σπίθα στα μάτια του και την επιθυμία να παίξει μπάσκετ, το άθλημα που του έδωσε τα πάντα.

Κλείσιμο
Ο λόγος περνά και στον ίδιο τον Σπανούλη, για τον οποίο σε άλλο σημείο του άρθρου επισημαίνεται πως είναι σαν έναν “μικρό διάβολο που πάντα κερδίζει στο τέλος”.

“Να παίξω και να αγωνιστώ για τη νίκη”

Ο αρχηγός των Πειραιωτών τονίζει για την καριέρα του ότι “δεν δίνω προσοχή σε όσα έχω καταφέρει στο παρελθόν, τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσω την αποθεραπεία μου, να μπορώ να παίξω ξανά και να αγωνιστώ για τη νίκη”, ενώ για την επιστροφή του: “Νιώθω όλο και καλύτερα και έτοιμος να επιστρέψω. Ένιωσα έναν μικρό πόνο πριν το ματς με τη Βαλένθια και δεν ήθελα να το ρισκάρω”.

Για την περιπέτεια της σεζόν 2006/2007 στο ΝΒΑ και τους Ρόκετς ανέφερε: “Μερικές φορές τα πράγματα δεν λειτουργούν, αλλά δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Δεν έγινε και τίποτα”.

Το κείμενο είναι γεμάτο αναφορές στην πορεία του, από τότε που ήταν στο Μαρούσι, όπου είχε αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος και στη συνέχεια, όπου πήγε στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι πριν πάει στο ΝΒΑ, ήταν πρωταγωνιστής στην επική νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ, με 22 πόντους στον ιστορικό ημιτελικό της Σαϊτάμα, πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει την ιστορία μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό.

“Πάντα απολάμβανα τα μεγάλα παιχνίδια”


Πολλές φορές έχει κριθεί από τα χέρια του ένα μεγάλο, ένα “κλειστό” ματς, με τον ίδιο να λέει πως “έχω μερικές πολύ καλές αναμνήσεις από αυτά τα ματς. Κάποιες φορές νικήσαμε, άλλες χάσαμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αλλά πάντα απολάμβανα αυτά τα παιχνίδια”.

Για την αντιπαλότητα στο παρκέ με παίκτες όπως Ναβάρο και Γιουλ σχολίασε: “Είχα καλά παιχνίδια εναντίον τους. Ο Ναβάρο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και είναι πάντα απόλαυση να παίζω εναντίον του”.

Οσο για τα σημαδιακά σουτ στην καριέρα του, υπογράμμισε: “Ευτυχώς στην καριέρα μου είχα μερικά σπουδαία σουτ και συμμετείχα σε μεγάλους τελικούς, οπότε δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο συγκεκριμένα”.

Προς το φινάλε του κειμένου αναφέρεται το μοναδικό του ρεκόρ να έχει αναδειχθεί τρις MVP σε Final Four, κάτι που έχει κάνει μόνο αυτός κι ο Τόνι Κούκοτς, με τον 35χρονο γκαρντ να καταλήγει για το μυστικό του: “Ολα είναι βασισμένα στη σκληρή δουλειά κάθε μέρα και μετά, στο παιχνίδι, να έχεις αυτοπεποίθηση”.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης