Σαν σήμερα: Το πρώτο παιχνίδι του Σπανούλη στην Ευρωλίγκα

Σαν σήμερα: Το πρώτο παιχνίδι του Σπανούλη στην Ευρωλίγκα

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης είχε ντεμπουτάρει στην Ευρωλίγκα, για να ακολουθήσει μία λαμπρή καριέρα, που όμοιά της λίγοι έχουν καταφέρει. Φωτογραφία-ντοκουμέντο το πρώτο του φύλλο αγώνα, νίκης φυσικά.

Σαν σήμερα: Το πρώτο παιχνίδι του Σπανούλη στην Ευρωλίγκα
Ήταν 31 Οκτωβρίου 2005 κι ο ίδιος μόλις 23 ετών, 2 μηνών και 24 ημερών. Αλλά μέσα από τις εμφανίσεις του με το Μαρούσι έμοιαζε ήδη μεγάλος. Όπως προοριζόταν να γίνει.

Κι όπως κάθε μεγάλος, είχε μπει από νωρίς στα βαθιά, όπως κάθε παιχνίδι στο ανέκαθεν καυτό Apdi Ipekci. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν τον είχε συμπεριλάβει στην αρχική 5άδα, παρόλα αυτά ο χρόνος συμμετοχής του είχε φτάσει στα 29:15. Με 8 πόντους (3/6δπ., 2/2β., 2ρ.), 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα στην άνετη νίκη επί της Ούλκερ με 66-82.

Κλείσιμο
Πόσω μάλλον την αμέσως επόμενη φορά: 28 πόντοι με 8/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη σε 30:45 στη νέα νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (92-82) στο ΟΑΚΑ. Η συνέχεια γνωστή. Και για τον ίδιο, και για… τη ρωσική ομάδα, και για όλες τις υπόλοιπες, όποια φανέλα κι αν φορούσε (Παναθηναϊκός 2005-06 με #11 & 2007-10 με το #6, Ολυμπιακός 2010-σήμερα με το #7).

Δώδεκα χρόνια αργότερα δεν του έχει γλιτώσει καμία. Κι ο μύθος του έχει γιγαντωθεί τόσο που έχει ήδη μία θέση στο πάνθεον των κορυφαίων όλων των εποχών.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης