Ολυμπιακός: Το μπάσκετ που θέλει να παίξει, κλειδιά και ερωτηματικά

Ολυμπιακός: Το μπάσκετ που θέλει να παίξει, κλειδιά και ερωτηματικά

Ο Νίκος Βαρλάς γράφει για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, αλλά και για ακόμα περισσότερα. Τι αλλάζει στους κόκκινους, τι μπάσκετ θέλουν να παίξουν, οι νέες δυνάμεις, τα ρίσκα και τα ερωτηματικά

Ολυμπιακός: Το μπάσκετ που θέλει να παίξει, κλειδιά και ερωτηματικά
Είδαμε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, που θα το ξεχάσουμε εύκολα. Όλοι μας. Το ίδιο ακριβώς θα ίσχυε αν ο Ολυμπιακός δεν είχε το κακό τελευταίο πεντάλεπτο και έπαιρνε τη νίκη, παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες του. Μήπως δεν ξεχάσαμε την πολύ εύκολη και ευρεία νίκη του Ολυμπιακού νωρίς μέσα στη σεζόν, που σηματοδότησε την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη;

Οι τίτλοι κρίνονται την άνοιξη, μέχρι τότε έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια να δούμε και μέχρι να φτάσουμε στους τελικούς, προέχει για αμφότερους τους γίγαντες του ελληνικού μπάσκετ, η Ευρωλίγκα. Που είναι δύσκολη, απαιτητική και με το νέο φορμάτ, δεν… συγχωρεί και θέλει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Κλείσιμο
Όποιος μπει στην διαδικασία να δώσει στο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς μεγαλύτερη διάσταση και σημαντικότητα από αυτή που έχει και δεν κάνει ροτέσιον και μάλιστα μεγάλο και συχνό στα ματς του πρωταθλήματος με μικρομεσαίους αντιπάλους, το πιο πιθανό είναι να το πληρώσει ακριβά.

Αν δεν μπορείς να κερδίζεις τέτοια ματς με τους πρωτοκλασάτους να παίζουν σταθερά λιγότερα ή να ξεκουράζονται, δεν θα πας μακριά. Κι αν πας, υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσεις στο τέλος. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι τοπ ομάδες στην Ευρώπη, φρόντισαν φέτος να θωρακιστούν με μεγαλύτερα ρόστερ και περισσότερους παίκτες επιπέδου, αριθμητικά.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης