Σ-έξι η Σίτι, απογοήτευση και πάλι από Λίβερπουλ

Σ-έξι η Σίτι, απογοήτευση και πάλι από Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε εκπληκτική εμφάνιση και υποχρέωσε την Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα στην πρώτη της ήττα με το επιβλητικό 6-0! Ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με την Μπέρνλι για την Λίβερπουλ!

Σ-έξι η Σίτι, απογοήτευση και πάλι από Λίβερπουλ
Η Γουότφορντ γνώρισε ακόμη μία συντριβή από την Μάντσεστερ Σίτι, που έχει βρει ρυθμό επιθετικά και διέλυσε την ομάδα του Μάρκο Σίλβα με 6-0, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα στη σεζόν. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση, αλλά στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απορροφήσουν την πίεση.

Αυτά μέχρι το 27’, όταν ύστερα από φάουλ του Ντε Μπρόινε ο Αγουέρο έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Μόλις 4’ αργότερα τα πάντα τελείωσαν, με τον Αργεντίνο να κάνει και το 0-2 έπειτα από ασίστ του Ζεσούς. Οι δυο τους συνδυάστηκαν και στο 37’, με τον Βραζιλιάνο να κάνει αυτή τη φορά το 0-3, τη στιγμή που ο μοναδικός που είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις για τη Γουότφορντ στο πρώτο μέρος ήταν ο Ριτσάιρλισον σε δύο περιπτώσεις.

Κλείσιμο
Το 0-3 του ημιχρόνου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους γηπεδούχους, όμως φτάσαμε στο άλλο άκρο. Οι πολίτες ήταν ασταμάτητοι, με τον Οταμέντι να κάνει το 0-4 στο 63’, τον Αγουέρο να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 81’ και τον Στέρλινγκ να κάνει με πέναλτι το τελικό 0-6 στο 89’!

Γουότφορντ (Μάρκο Σίλβα): Γκόμες, Χολέμπας, Καμπασέλε, Μαριάπα, Γιάνμαατ, Ντουκουρέ, Τσαλόμπα (70’ Καπού), Κλέβερλι (64’ Περέιρα), Καρίγιο, Ριτσάρλισον, Γκρέι (74’ Ντίνι)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Στόουνς, Μεντί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (66’ Γκουντογκάν), Σίλβα (78’ Σανέ), Στέρλινγκ, Ζεσούς (65’ Μπερνάρντο Σίλβα), Αγουέρο



Νέα γκέλα από την Λίβεπρουλ
Μπορεί η Λίβερπουλ να έφτασε τους 1000 βαθμούς εντός στην Premier League, αλλά το αποψινό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι Κόκκινοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Μπέρνλι κι επιβεβαίωσαν πως έχουν σοβαρό πρόβλημα με μικρές ομάδες. 

Άλλωστε, την περσινή σεζόν οι γκέλες με υποδεέστερους αντιπάλους ήταν και το μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο για τον τίτλο. Ο Κουτίνιο επέστρεψε στο βασικό σχήμα, είχε όρεξη, ήταν κινητικός, αλλά δε του βγήκε τίποτα. Στον αντίποδα, η Μπέρνλι έκανε ακόμα ένα μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι, αφού έχει νίκη με Τσέλσι και ισοπαλία με Τότεναμ!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Λίβερπουλ είχε 30 σουτ περισσότερα από την αντίπαλό της, κι όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει την κυριαρχία της σε ουσία!
 
Οι Κόκκινοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν τη Μπέρνλι, με την κατοχή στο πρώτο 20λεπτο να αγγίζει το 80%. Μάλιστα, στο 21' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή τους φάση, αλλά από τη σέντρα του Στάριτζ, ο Σαλάχ με κεφαλιά δε μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η Μπέρνλι ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει (26'). Η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν... εκτός, ο Αρφιλντ βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0!!!
 
Βέβαια, η απάντηση των Κόκκινων ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Αιγύπτιος υποδέχθηκε εξαιρετικά τη μπάλα από τον Τσαν, στόπαρε υπέροχα και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 5ο φετινό του τέρμα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Στάριτζ δε μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Μάλιστα, πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Σαλάχ είδε την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ.
Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Λίβερπουλ να μπαίνει δυνατά και να απειλεί. Στο 51' η σουτάρα του Κουτίνιο κατέληξε άουτ, ενώ στο 59' ο Πόουπ νίκησε τον Στάριτζ! Τη σκυτάλη από τον γκολκίπερ της Μπέρνλι πήρε ο αμυντικός, Ταρκόφσκι, ο οποίος δυο φορές έκοψε σωτήρια Μίλνερ και Κουτίνιο! Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 80ο λεπτό με διπλή ευκαιρία! Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάτιπ έδιωξε στη γραμμή. Νέο κόρνερ, πάλι κεφαλιά από τον Μι, αυτή τη φορά όμως έσωσε ο Μινιολέ.
Τσάμπερλεν και Σολάνκε έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους και η Λίβερπουλ έγινε πιο επιθετική. Στο 84' από την πάσα του Μίλνερ ο Αρνολντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πόουπ, ενώ στο 86' ο Σολάνκε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο (79' Σολάνκε), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ
Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Γκούντμουντστον (60' Μπαρνς), Κορκ, Ντεφούρ (87' Γουέστγουντ), Μπράντι, Άρφιλντ, Γουντ (87' Βόουκς)





Ενα δοκάρι όλο κι όλο...
Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να αξίζουν τη νίκη και μάλλον φυσιολογικά δεν την πήρε καμία από τις δύο, με το 0-0 να μένει ως το τέλος. Η καλύτερη φάση του παιχνιδιού ήταν το δοκάρι που είχαν τα Σφυριά με τον Ομπιάνγκ στο 28', με τον ματς από εκεί και πέρα να μην έχει ρυθμό και ευκαιρίες. Κι αφού δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες, θα ήταν έκπληξη αν είχε γκολ...

Περισσότερα σε λίγο

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
 
Παρασκευή
Μπόρνμουθ - Μπράιτον 2-1 (67' Σέρμαν, 73' Ντεφόου / 55' Μαρτς)
 
Σάββατο
Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-1 (6' Στίβεν Ντέιβις)
Χάντερσφιλντ - Λέστερ 1-1 (46' Ντεπουάτρ / 50' πέν. Βάρντι)
Λίβερπουλ - Μπέρνλι 1-1 (30' Σαλάχ / 27' Άρφιλντ)
Νιούκαστλ - Στόουκ 2-1 (19' Ατσού, 68' Λασέλ / 57' Σατσίρι)
Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-6 (27', 31', και 81' Αγκουέρο, 37' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 63' Οταμέντι, 89' πέν. Στέρλινγκ)
Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ 0-0
Τότεναμ - Σουόνσι (19:30)
 
Κυριακή
Τσέλσι - Άρσεναλ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (18:00)
 
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 13
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10
3. Τσέλσι 9
4. Νιούκαστλ 9
5. Γουότφορντ 8
6. Σαουθάμπτον 8
7. Χάντερσφιλντ 8
8. Μπέρνλι 8
9. Λίβερπουλ 8
10. Γουέστ Μπρομ 8
11. Τότεναμ 7
12. Άρσεναλ 6
13. Στόουκ 5
14. Μπράιτον 4
15. Σουόνσι 4
16. Έβερτον 4
17. Λέστερ 4
18. Γουέστ Χαμ 4
19. Μπόρνμουθ 3
20. Κρίσταλ Πάλας 0

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης