Europa League: Περιμένουν τους αντιπάλους τους Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Europa League: Περιμένουν τους αντιπάλους τους Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με 1-2 πέρασε από την Καμπάλα ο Παναθηναϊκός, αλλά έμεινε στο γκρουπ των «αδύναμων» - Στους «ισχυρούς» ο ΠΑΟΚ που έδειξε καλό πρόσωπο στο 2-0 με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ - Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος, έχασε 0-1 από την Μακάμπι και αποκλείστηκε

Europa League: Περιμένουν τους αντιπάλους τους Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Τους αντιπάλους τους περιμένουν να μάθουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που συνεχίζουν στα play off του Europa League. Αν και «παρά λίγο» έμεινε στους «αδύναμους» ο Παναθηναϊκός, γκρουπ στο οποίο βρίσκεται και η ΑΕΚ, ενώ αντίθετα πιο εύκολα αναμένονται τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στο γκρουπ των «ισχυρών».

Στα επαναληπτικά παιχνίδια που διεξήχθησαν χθες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εκτός έδρας την Καμπάλα με σκορ 1-2, ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα νίκησε με 2-0 την Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος, που έχασε και εντός έδρας από την Μακάμπι (0-1) και αποκλείστηκε. 

Κλείσιμο
Η κλήρωση για τα play off θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 14:00 (ώρα Ελλάδος). Στους «αδύναμους» θα βρίσκονται και οι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου, ο Απόλλων Λεμεσού και η ΑΕΚ Λάρνακας, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, που πάντως αποκλείεται να παίξει με Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ, καθώς ομάδες από τις ίδιες ομοσπονδίες δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 17 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 24 του μήνα.

Αναλυτικά τα δύο γκρουπ: 

Ισχυροί 
Ζενίτ 87.106 
Ντιναμό Κιέβου 67.526 
Άγιαξ 67.212 
Μπιλμπάο 60.999 
Φενέρμπαχτσε 51.840 
Μίλαν 47.666 
Βικτόρια Πλζεν 40.635 
Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ 40.570 
Κλαμπ Μπριζ 39.480 
Μπράγκα 37.666 
ΠΑΟΚ 35.080 
Λουντογκόρετς 34.175 
Κράσνονταρ 32.106 
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 29.475 
Έβερτον 29.192 
Λέγκια Βαρσοβίας 28.450 
Μαρσέιγ 28.333 
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 26.050 
Μακάμπι Τελ Αβίβ 23.375 
Αούστρια Βιέννης 17.070 
Μίντιλαντ 16.300 
Παρτιζάν 16.075 

Αδύναμοι
Παναθηναϊκός 15.080 
Μαρίτιμο 14.866 
Ρόζενμποργκ 12.665 
Χάιντουκ 11.550 
Σερίφ Τιρασπόλ 11.150 
Απόλλων Λεμεσού 10.710 
Ολεξάντρια 9.526 
Βιντεότον 8.650 
Ερυθρός Αστέρας 7.325 
Σκεντερμπέου 6.825 
Ουτρέχτη 6.712 
ΑΕΚ 6.580 
Άλταχ 6.570 
ΑΕΚ Λάρνακας 6.210 
Χαφναρφιόρντουρ 6.175 
Βιτορούλ Κοστάντζα 5.870 
Όσιγεκ 5.550 
Βαρντάρ Σκοπίων 5.125 
Όστερσουντ 3.945 
Ντομζάλε 4.125 
Σκεντίγια 3.375 
Σούντουβα 2.225



Σε τρία λεπτά ο Παναθηναϊκός καθάρισε την πρόκριση στα play off του Europa League
Πριν δύο χρόνια όταν όλα είχαν πάει στραβά για τον Παναθηναϊκό, ο Ρόμπιν Λουντ είχε τραυματιστεί στο ίδιο γήπεδο. Κάταγμα στα πλευρά και τρεις μήνες off. Σε αυτό ήρθε και ο αποκλεισμός από την Καμπάλα. Δύο χρόνια μετά οι «πράσινοι» δεν την πάτησαν. Παρά το γεγονός ότι έβαλαν μόνοι τους δύσκολα με το αυτογκόλ του Μολέντο εντούτοις αντέδρασαν. Αρχικά με τον Λουντ ο οποίος μετά τα δύο δοκάρια στην Λεωφόρο βρήκε δίχτυα στο Αζερμπαϊτζάν (με εξαιρετικό γκολ) και στη συνέχεια με τον Καμπέσας.


Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του με Μολέντο
Ηταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι είχε το 1-0 του πρώτου αγώνα πήγε και στο Αζερμπαϊτζάν για τη νίκη. Από το πρώτο λεπτό απέκτησε κατοχή και προσπάθησε να δημιουργήσει. Και το έκανε. Μόλις στο 10' θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την πρόκριση αλλά ο Αλτμάν έχασε το άχαστο.

Ο Λουντ του έδωσε μισό γκολ αλλά μισό μέτρο από την εστία και χωρίς γκολκίπερ κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ και να συγκρουστεί και με τον Χατζηγιοβάνη. Ομως οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν μέχρι το 45' να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες. Και με τον Μολίνς και με τον Μολέντο (μετά από στημένη φάση) και με τον Αλτμαν ξανά. Και η Καραμπάκ προειδοποίησε ακριβώς στο 45' με το σουτ του Μαλόουν το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Και όσο το ματς δε το τελείωνε ο Παναθηναϊκός, η Καραμπάκ ήλπιζε. Και στο 52' μετά από μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μονρόουζ ήρθε το αυτογκόλ του Μολέντο που έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους.

Μία αυτοπεποίθηση που βγήκε και στο παιχνίδι τους μιας και στο 59' ο Μονρόουζ έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε σπουδαία επέμβαση.




Προκρίθηκε με παρεμβάσεις Ουζουνίδη
Βλέποντας την ομάδα του ζαλισμένη ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να επέμβει. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λουτσιάνο (αντί του Αλτμάν) και τον και Καμπέσας (αντί του Χατζηγιοβάνη) και ο Παναθηναϊκός βρήκε τις ισορροπίες του.

Αμεσα βρήκε και γκολ. Στο 62' έγιναν οι αλλαγές, στο 63' ο Λουντ έκανε το 1-1 μετά την κεφαλιά πάσα του Μολίνς και το εξαιρετικό τελείωμα του Φινλανδού. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 66' ο Καμπέσας μ' ένα σπουδαίο ατομικό γκολ έδωσε και τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Η σεμνή τελετή τελείωσε μέσα σε πέντε λεπτά και ο Παναθηναϊκός εάν ήταν λίγο σοβαρός θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλο γκολ (με Καμπέσας και Λουντ).




ΠΑΟΚ έτοιμος για Europa League
Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς, επικράτησε πολύ άνετα με 2-0 της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ -μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα. Λειτούργησε εξαιρετικά το 4-2-3-1 που παρέταξε τον «δικέφαλο του βορρά» ο Στανόγεβιτς, με τους Μακ, Κάμπος να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Από κοντά και το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, ενώ δεν υστέρησε κάποιος! 

Ο Μακ με εξαιρετική κίνηση και ωραίο σουτ συνδύασε το πρώτο του ματς στην επιστροφή του στην Τούμπα με γκολ, ενώ ο Τσίμιροτ με απίθανη σουτάρα από τα 35 μέτρα έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Δεν απείλησε ιδιαίτερα η Ολιμπίκ, που προσπάθησε να παίξει στην κόντρα-επίθεση αλλά η καλοστημένη άμυνα της ομάδας του Στανόγεβιτς την κράτησε μακριά από την εστία του Ρέι. 


Το ματς
Κακός ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές, έπαιζαν σχετικά κλειστά και δεν ρίσκαραν καθώς ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αποδεικνυόταν καταστροφικό για όποια ομάδα το δεχόταν. Η πρώτη καλή φάση στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ στο 18’ όταν ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε από πλάγια να πλασάρει τον Μαχαράτζε, με τον πορτιέρε της Ολιμπίκ να διώχνει. Ένα λεπτό μετά ο Σερβοελβετός φορ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση, μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Κάμπος. 

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ολοένα και ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπλήρωση 24 λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Μακ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ, μπήκε διαγώνια μέσα στην περιοχή και μετά από διαδοχικές προσποιήσεις έκανε το σουτ και νίκησε τον Μαχαράτζε για το 1-0. 


1-0 Róbert Mak Goal UEFA Europa League... από milena-georgieva1

Το γκολ αυτό έδωσε καλό ρυθμό στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 34’. Ωστόσο κανένας συμπαίκτης του Κομούτοφ δεν εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό του γύρισμα στο ύψος του πέναλτι.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε. Ο Μακ με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τον Μαχαράτζε με τον πορτιέρε της Ολιμπίκ να του λέει «όχι». Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι ούτε κατάφεραν από που τους ήρθε! Ο Τσίμιροτ έγινε κάτοχος της μπάλας περίπου 35 μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε μια… φωτοβολίδα, αφήνοντας άγαλμα τον Μαχαράτζε και έγραψε το 2-0.


178 Gojko Cimirot GOAL HD - PAOK (Gre) 2-0... από taftadarka2016

Το σκορ είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στον «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος στο δεύτερο μέρος έκανε μια συντήρηση δυνάμεων. Οι παίκτες του Στανόγεβιτς έδωσαν την κατοχή στην Ολιμπίκ και με την πίεσή τους από το κέντρο και πίσω προσπαθούσαν να κλέψουν μπάλες και να φύγουν στην κόντρα-επίθεση. Παράλληλα, ήταν αρκετά καλός αμυντικά, με τους Βαρέλα και Κρέσπο να κάνουν εξαιρετικό ματς και τον Ρέι να απειλείται μόνο με μακρινά σουτ. 

Ο ρυθμός ήταν κακός στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ήταν χαλαρός αλλά είχε απέναντί του μια ομάδα που δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και αν στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν ήταν πιο σοβαροί οι παίκτες του, τότε το σκορ θα είχε μεγαλώσει κατά πολύ. Το 2-0, λοιπόν, παρέμεινε μέχρι το φινάλε με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν στο φινάλε την πρόκριση και να ετοιμάζονται για την κλήρωση της Παρασκευής, η οποία θα τους βρει στο γκρουπ των ισχυρών. 


Αποκλείστηκε ο Πανιώνιος
Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Πανιώνιου έβαλε η Μακάμπι. Οι κυανέρυθροι παρότι πάλεψαν στα ίσα και στη Νέα Σμύρνη, τελικά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την ήττα τους στο Ισραήλ (1-0) και είδαν τους παίκτες του Κρόιφ να παίρνουν νέα νίκη με 1-0 και μαζί και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa. 

Πολύ ξύλο και πολλά νεύρα στο πρώτο ημίχρονο. Από δύο καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν αρχικά με στημένα και στη συνέχεια τους παίκτες του Γρηγορίου να βρίσκουν σε ετοιμότητα των Ραΐκοβιτς στα σουτ των Γεσίλ και Βλάχου. 

Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πανιώνιος όμως του έλειψε η κλασική ευκαιρία. Η Μακάμπι από την στιγμή που δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα βγήκε μπροστά για να καθαρίσει την πρόκριση και τα κατάφερε από το… πουθενά, αφού ύστερα από ένα κόρνερ ο Κόρμπος έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (79’) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. 



Αποθεώθηκαν παρά τον αποκλεισμό ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι παίκτες του μετά τη λήξη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης