Ατλέτικο-Ρεάλ 2-1: Η «Βασίλισσα» έμεινε όρθια και προκρίθηκε στον τελικό

Ατλέτικο-Ρεάλ 2-1: Η «Βασίλισσα» έμεινε όρθια και προκρίθηκε στον τελικό

Η ομάδα του Σιμεόνε άγγιξε μια επική ανατροπή, καθώς στο 16' προηγήθηκε με 2-0, έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς με 3-0 - Το γκολ που πέτυχε ο Ίσκο στο 42' μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Μπενζεμά έστειλε την Ρεάλ στον τελικό της 3ης Ιουνίου κόντρα στην Γιουβέντους

Ατλέτικο-Ρεάλ 2-1: Η «Βασίλισσα» έμεινε όρθια και προκρίθηκε στον τελικό
Για 42’ λεπτά στην «κόκκινη» πλευρά της Μαδρίτης ζούσαν ένα… όνειρο! Αν και δεν είχαν ολοκληρώσει πλήρως την επική ανατροπή, απείχαν ένα… βήμα από το να ρίξουν στο καναβάτσο τη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ, μετατρέποντας το Ευρωπαϊκό «αντίο» στο Βιθέντε Καλντερόν σε… έπος.

Αρκούσε όμως μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας από τον Καρίμ Μπενζεμά για να μετατραπεί το όνειρο σε εφιάλτη κι έτσι για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαϊκός εμφύλιος στης Μαδρίτης βρήκε στο τέλος τους «μπλάνκος» να πανηγυρίζουν. Κι αυτό γιατί το 3-0 με το οποίο είχε επικρατήσει η Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την περασμένη εβδομάδα, αποδείχθηκε… Γολγοθάς.

Κλείσιμο
«Είναι δύσκολο, αλλά θα παλέψουμε…», είχε πει την παραμονή του αγώνα ο Σιμεόνε και στα πρώτα 20 λεπτά οι παίκτες της Ρεάλ είναι ζήτημα αν είχαν κερδίσει έστω μία μονομαχία.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν με… ταλιμπάν και το γήπεδο που κόχλαζε από νωρίς μετατράπηκε γρήγορα σε… ηφαίστειο.

Στο 12’ από την εκτέλεση κόρνερ ο Ρονάλντο έχασε τον Σαούλ κι αυτός με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0… «Κάλμα, κάλμα», φώναζε στους συμπαίκτες του ο Ρονάλντο όμως στο 15’ από το γέμισμα στην περιοχή ο Τόρες κατέβασε τη μπάλα, προσποιήθηκε στον Βαράν που τον βρήκε και ο Τούρκος διαιτητής Τσακίρ έδειξε την άσπρη βούλα με τον Γκριεζμάν να ευστοχεί παρά την προσπάθεια του Νάβας που βρήκε τη μπάλα.

Η Ρεάλ έμοιαζε να τα έχει χαμένα, ωστόσο από το 25’ και μετά η Ατλέτικο τράβηξε… χειρόφρενο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αλλά γύρισε πολύ πίσω και το πλήρωσε.

Οι «μερένχες» κέρδισαν μέτρα, ο Μόντριτς με τον Ίσκο όργωναν τη μεσαία γραμμή και παρά την ανυπαρξία του Κριστιάνο Ρονάλντο η απίστευτη έμπνευση του Καρίμ Μπενζεμά άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Ο Γάλλος κλεισμένος στο σημαιάκι του κόρνερ από τρεις αμυντικούς, κατάφερε όχι απλά να τους ξεφύγει με προσποιήσεις και ντρίμπλα πάνω στη γραμμή του άουτ, αλλά να κάνει και το τέλειο γύρισμα στον Κρόος. Ο Γερμανός πλάσαρε πάνω στην κίνηση, ο Όμπλακ έκανε τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι, όμως ο Ίσκο πήρε το ριμπάουντ και παρόλο που δεν είχε καλή ισορροπία μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ-μαχαιριά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πλέον παρά την υπερπροσπάθεια που είχαν κάνει, χρειάζονταν ξανά τρία γκολ για προκριθούν αυτοί στον τελικό.

Την ίδια ώρα η Ρεάλ είχε κερδίσει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και με τον Μόντριτς να κάνει απίστευτο παιχνίδι ήλεγχε πολύ πιο εύκολα τον ρυθμό για να τελειώσει οριστικά η υπόθεση πρόκριση στο 66’ και στη διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Από το λάθος του Ντανίλο ο Καράσκο βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Νάβας να διώχνει, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Γκαμεϊρο που με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας από την Κόστα Ρίκα άπλωσε το δεξί του χέρι και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ατλέτικο εκεί κατάλαβε πως δεν είναι η βραδιά της, άδειασε τελείως ψυχολογικά κι απλά απείλησε ξανά στο 77’με τον Γκαμεϊρό να καθυστερεί να πλασάρει στην κενή εστία και να διώχνουν οι αμυντικοί. Αντιθέτως η Ρεάλ είχε τις δικές της ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ενώ είδε να της ακυρώνεται και κανονικό γκολ όταν στο 69’ ο Μόντριτς έπιασε το απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ τον Ρονάλντο (ο οποίος όμως καλύπτονταν από τους αμυντικούς).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι οπαδοί της Ατλέτικο, παρά το διαφαινόμενο αποκλεισμό τους, σήκωσαν όλο το γήπεδο στο πόδι με το τραγούδι τους, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό ματς στο «Βιθέντε Καλντερόν». Κι αυτό ήταν το καλύτερο αντίο στο γήπεδο που ήταν το «σπίτι» τους εδώ και πολλές δεκαετίες, έστω και αν δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν μια ιστορική πρόκριση.

Αντιθέτως η Ρεάλ απέχει πλέον ένα βήμα από το να γράψει αυτή ιστορία, καθώς στις 3 Ιουνίου θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο της, αλλά παράλληλα να γίνει και η πρώτη ομάδα μετά τη μεγάλη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι, η οποία θα φτάσει σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Champions League.

Αντίπαλος της μετά από 19 χρόνια η Γιουβέντους, την οποία είχε κερδίσει με 1-0 στο Άμστερνταμ χάρις στο γκολ του Πέτζα Μιγιάτοβιτς, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να αγωνίζεται σε εκείνο το ματς φορώντας την φανέλα της Γιούβε…

Αυτός κι αν θα είναι ο τελικός των… αναμνήσεων.

Οι συνθέσεις
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χοσέ Μαρία Χιμένες (56' Πάρτεϊ), Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε (76' Κορέα), Καράσκο, Γκριεζμάν, Τόρες (56' Γκαμεϊρό).
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (77' Λούκας Βάθκεθ), Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (88' Μοράτα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μάρκο Ασένσιο).



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+3': Τέλος του αγώνα η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό!

85': Χωρίς φάση στο παιχνίδι μετά τη διπλή χαμένη ευκαιρία της Ατλέτικο... Οι γηπεδούχοι πλέον ψάχνουν μια ανατροπή σαν το έπος της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί με τους ουρανούς να έχουν ανοίξει στη Μαδρίτη όπου βρέχει πλέον καταρρακτωδώς!

Το ματς έχει γίνει εντελώς ροκ καθώς η μεσαία γραμμή της Ατλέτικο δεν υπάρχει. Δυο, τρεις στην άμυνα κι όλοι οι υπόλοιποι στην επίθεση...

78': Ο Γκάμπι παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Ρονάλντο μετά την εξαιρετική σέντρα του Ίσκο

77': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Γκαμεϊρό ο οποίος στην κενή εστία δεν προλαβαίνει να πλασάρει και ο Ράμος παραχωρεί το κόρνερ!

76': Κορέα αντί Κόκε στην τελευταία αλλαγή της Ατλέτικο.

75': Ο Μπενζεμά "χορεύει" τρεις αμυντικούς, αλλά χάνει την ισορροπία του μπροστά από τον Όμπλακ.

74': Κεφαλιά του Μπενζεμά από τη γωνιά της μικρής περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι.

69': Από την εκτέλεση κόρνερ ο Μόντριτς πιάνει το απευθείας σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός κακώς σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος καλυπτόταν από τον Φελίπε Λουίς και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

66': Απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Ατλέτικο. Αρχικά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Καράσκο και στη συνέχεια ενστικτωδώς απομάκρυνε την κεφαλιά του Γκαμεϊρό! Εδώ ίσως όλα να έχουν τελειώσει για την Ατλέτικο

58': Κόρνερ για την Ρεάλ που εξακολουθεί να ελέγχει το ματς

57': Γύρισμα του Μαρσέλο προβολή του Ρονάλντο με τη μπάλα να περνά άουτ.

56': Δύο αλλαγές για την Ατλέτικο. Γκαμεϊρό αντί Τόρες και Τόμας αντί Χιμένες... Τα παίζει όλα για όλα ο Σιμεόνε

Είναι φανερό πως το γκολ του Ίσκο έχει... "σκοτώσει" ψυχολογικά την Ατλέτικο που μέχρι το 42' πίστευε ότι μπορούσε να κάνει το θαύμα

55': Σουτ του Ίσκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα ένα μέτρο μακριά από την εστία της Ατλέτικο

50': Το εκτελεί ο Γκριεζμάν με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Νάβας

49': Φάουλ αυτή τη φορά για την Ατλέτικο στα τρία μέτρα έξω από την περιοχή και στον άξονα της εστίας της Ρεάλ, που κέρδισε ο Χιμένεθ από τον Ίσκο.

47': Ο Κρόος κερδίσει το φάουλ πλάγια αριστερά πολύ κοντά στην περιοχή της Ατλέτικο. Το εκτελεί ο Ρονάλντο και διώχνει με γροθιές ο Όμπλακ

46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

45'+2': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

Πλέον δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης με την Ατλέτικο να χρειάζεται και πάλι τρία γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση!

42' ΓΚΟΛ: Ο Μπενζεμά στο σημαιάκι του κόρνερ είναι κλεισμένος από τρεις αμυντικούς, αλλά με χορευτικές κινήσεις κατάφερε να τους αποφύγει πάνω στη γραμμή του άουτ και να γυρίσει στο ύψος του πέναλτι με τον Κρόος να σουτάρει και τον Όμπλακ να κάνει απίστευτη επέμβαση με το ένα χέρι, όμως ο Ίσκο από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1!

41': Κόρνερ για την Ρεάλ με τον Κρόος να στέλνει τη μπάλα στα χέρια του Όμπλακ.

38': Ο Ρονάλντο πασάρει στον Ίσκο που αποφεύγει τον Χιμένες, αλλά πλασάρει αδύναμα πάνω στον Όμπλακ

37': Σκληρό φάουλ του Ίσκο στον Γκριεζμάν, όλοι οι παίκτες της Ατλέτικο πέφτουν πάνω στον Τσακίρ με τον Γκάμπι να δέχεται κίτρινη και να γλιτώνει την αποβολή καθώς μέσα στα μούτρα του Τούρκου διαιτητή του είπε "puta madre"!





35': Ο Σιμεόνε με συνεχείς χειρονομίες ζητά από τον κόσμο να φωνάζει περισσότερο! Πραγματική τρέλα στην τελευταία Ευρωπαϊκή παράσταση στο "Βιθέντε Καλντερόν"!

33': Σκληρό φάουλ του Γοδίν στον Ρονάλντο, φέρνει την κίτρινη κάρτα στον Ουρουγουανό αμυντικό, αλλά και στον Σέρχιο Ράμος ο οποίος έτρεξε να διαμαρτυρηθεί στον Τούρκο διαιτητή Τσακίρ

30': Η Ρεάλ έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, καθώς οι γηπεδούχοι πλέον περιμένουν από τη μεσαία γραμμή και κάτω, ωστόσο με εξαίρεση την κεφαλιά του Κασεμίρο οι "μερένχες" δεν έχουν κάνει άλλη ευκαιρία.

24': Οι παίκτες της Ατλέτικο πέφτουν σαν... καμικάζι σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους παρόλα αυτά να βρίσκουν τρόπο να πλησιάζουν στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά εκεί δεν μπορούν να βρουν τρόπο για να γίνουν απειλητικοί.

18': Τρία συνεχόμενα κόρνερ για την Ρεάλ. Στο τρίτο ο Ράμος παίρνει την κεφαλιά. χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Όμπλακ

Απίστευτο ματς στο "Βιθέντε Καλντερόν"!

16' ΓΚΟΛ: Ο Γκριεζμάν το εκτελεί και πετυχαίνει το 2-0 παρόλο που ο Νάβας βρήκε τη μπάλα!







15' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ατλέτικο σε ανατροπή του Τόρες από τον Βαράν!

12' ΓΚΟΛ: Το εκτελεί ο Καράσκο κι ο Σαούλ με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος"




11': Νέο κόρνερ για την Ατλέτικο μετά το σουτ του Καράσκο. 

10': Κόρνερ για την Ατλέτικο, ωστόσο είναι κακή η εκτέλεση από τον Γκριεζμάν

Απίστευτος ρυθμός στο παιχνίδι με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω!

7': Ο Καράσκο "χορεύει" τον Ράμος και μπαίνει στην περιοχή, αλλά ούτε πάσα έκανε, ούτε στου για να διώξουν οι αμυντικοί

7': Εκπληκτική επέμβαση του Όμπλακ στην κεφαλιά του Κασεμίρο

6': Κίτρινη κάρτα και στον Σάβιτς για φάουλ στον Ίσκο

6': Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Γοδίν πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σκάει στο χορτάρι και να περνά πάνω από το δοκάρι της Ρεάλ

5': Μεγάλη ευκαιρία για την Ατλέτικο με τον Νάβας να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Κόκε

4': Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς και είναι για τον Ντανίλο μετά το σκληρό φάουλ που έκανε στον Φελίπε Λουίς

3': Αδύναμο το σουτ του Ρονάλντο στα χέρια του Όμπλακ

2': Πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Γκριεζμάν. η μπάλα μακριά από την εστία της Ρεάλ

1': Έναρξη του αγώνα

Οι ενδεκάδες 
Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Χιμένεθ, Σάβιτς, Γκοδίν, Καράσκο, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Φιλίπε Λουίς, Τόρες, Γκριζμάν
Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ισκο, Κριστιάνο, Μπενζεμά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης