Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Δίκαιο τρίποντο, αλλά χωρίς ουσία

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Δίκαιο τρίποντο, αλλά χωρίς ουσία

Μπορεί στο θέμα της αδειοδότησης να επικρατεί... αλαλούμ, όμως εντός γηπέδου η Βέροια έκανε το χρέος της - Νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει να... αναπνέει

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Δίκαιο τρίποντο, αλλά χωρίς ουσία
Μπορεί ο φάκελος της στην Επιτροπή Αδειοδότησης να μην είχε κατατεθεί, ωστόσο οι άνθρωποι της Βέροιας αισιοδοξούν ότι έστω και σε δεύτερο βαθμό θα κερδίσουν την έφεση και θα δικαιωθούν.

Το μήνυμα της διοίκησης πέρασε στους παίκτες λίγο πριν τη σέντρα, οι Ημαθιώτες στον... τελικό με τον ΠΑΣ έκαναν κατάθεση ψυχής, επικράτησαν 3-0 κι έμειναν ολοζώντανοι στη μάχη της παραμονής. Εξαιρετικός ο Σαρπόνγκ, βοήθησε η ποιότητα του Καπετάνου. Η έλλειψη κινήτρων στοίχησε στους Ηπειρώτες. 

Κλείσιμο
Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο με το καλημέρα κι έδειξε πως θέλει περισσότερο τη νίκη. Μόλις στο 4ο λεπτό έστειλε... απειλητικό μήνυμα στους φιλοξενούμενους, όμως το σουτ του Σαρπόνγκ ήταν άστοχο. Ο ΠΑΣ αδυνατούσε να δημιουργήσει, ήταν ευάλωτος στον άξονα και το πλήρωσε στο 20ο λεπτό! Ο Στόιτσεφ έβγαλε ωραία κάθετη στον Καπετάνο, ο οποίος είδε το πρώτο πλασέ να το βγάζει ο Πασχαλάκης, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, είχαν ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά τόσο στο 25' όσο και στο 27' ο Λόπεθ με σωστές τοποθετήσεις νίκησε τον Κόντε! Η Βέροια όποτε έβρισκε χώρους απειλούσε και στο 36' εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια του αντιπάλου. Ο Σαρπόνγκ με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά και με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0! Ο Ολλανδός ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και στο 40' βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, ωστόσο κόπηκε με φάουλ από τον Λίλα λίγο έξω από την περιοχή. 

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Βέροια κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ, με τον ΠΑΣ να μην είναι σε θέση να δημιουργήσει. Η είσοδος του Βιδάλ και του Ναδάλες δε βοήθησαν τους Γιαννιώτες, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι. Μάλιστα, στο δίλεπτο 73' - 74' είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο Σαρπόνγκ με εξαιρετική προσπάθεια είδε τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ η φαουλάρα του Κάλβο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78ο λεπτό για να κάνει ο ΠΑΣ την πρώτη του φάση στην επανάληψη, αλλά η κεφαλιά του Κόντε κατέληξε άουτ. Η Βέροια είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς και στις καθυστερήσεις ο Σούλε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0. Οι γηπεδούχοι πάντως ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπαλάφας.

MVP: Ο Σαρπόνγκ έκανε τη διαφορά στον... τελικό και με τις ενέργειές του έδωσε την ώθηση για ένα μεγάλο τρίποντο. Ανοιξε διαδρόμους, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ κι έβαλε πολύ δύσκολη στην αντίπαλη άμυνα. 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παντελής Καπετάνος. Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην ομάδα του, ο έμπειρος φορ την έκανε γκολ. Εξαιρετική αντίδραση απέναντι στον Πασχαλάκη, σκόραρε ένα δύσκολο τέρμα και άνοιξε το δρόμο για μια τεράστια νίκη. 

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΣ. Εκτός από τον Κόντε που ήταν δραστήριος και απειλητικός για την αντίπαλη εστία, η απόδοση των συμπαικτών του κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Κακή η ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι, σχεδόν... ανύπαρκτη στο δημιουργικό. 

Η ΓΚΑΦΑ: Εξαιρετική η προσπάθεια του Σαρπόνγκ στο δεύτερο γκολ, αλλά και πολύ άσχημη η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ. Ο Ολλανδός έφυγε σχεδόν από το κέντρο, βρήκε χώρο, είχε μικρή αντίσταση και όλο το χρόνο για να πλασάρει ιδανικά. 

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τίκα, αφού έλειψε η δύσκολη φάση μπροστά από τις δυο περιοχές. Μοίρασε κάρτες, ενώ λίγο πριν το τέλος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπαλάφα. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπορεί στο θέμα της αδειοδότησης κανείς να μη γνωρίζει τι θα συμβεί, όμως εντός γηπέδου η Βέροια έκανε το χρέος της. Νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει να... αναπνέει, αφού βρέθηκε στο -3 από τη ζώνη σωτηρίας. Η διοίκηση έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και οι Κατεπάνος, Σαρπόνγκ φρόντισαν να κρατήσουν ζωντανούς τους Ημαθιώτες. 

Οι συνθέσεις
Βέροια: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί 80’ (Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46’ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ. 
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64’ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58’ Βιντάλ), Ακόστα.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης