Μπεσίκτας: Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακός στο Europa League

Μπεσίκτας: Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακός στο Europa League

Η πρωταθλήτρια και φετινή πρωτοπόρος στην Τουρκία, Μπεσίκτας, βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού για την φάση των «16» του Europa League - Διαβάστε όλα τα στοιχεία για τους "Μαύρους Αετους" της Πόλης

Μπεσίκτας: Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακός στο Europa League
Οι «Μαύροι Αετοί» της Μπεσίκτας είναι η τρίτη ποδοσφαιρικά δύναμη της Τουρκίας (σ.σ. σε επίπεδο τίτλων και πορειών) με 14 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, 8 Κυπέλλων και 8 Super Cups. Τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια όμως δείχνει να κυριαρχεί εντός των συνόρων, ξεπερνώντας Γαλατά και Φενέρ.

Πέρυσι είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα στην πατρίδα τους και φέτος οδηγούν ξανά την κούρσα για τον τίτλο. Για να φτάσουν σε αυτήν την φάση του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισαν την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Νωρίτερα, οι Τούρκοι συμμετείχαν σε όμιλο του Champions League όπου έμειναν τρίτοι πίσω από Μπενφίκα και Νάπολι, με την συντριβή τους με 6-0 στην τελευταία αγωνιστική απ’ την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου να τους στερεί την πρόκριση. Σε επίπεδο Ευρώπης έχει κάνει πορείες φτάνοντας σε προημιτελική φάση Κυπέλλου UEFA. Έχει την θέση Νο50 στο UEFA Ranking.

Κλείσιμο
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - ΑΣΤΕΡΙΑ Ή ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
Τεχνικός της είναι ο 64χρονος Σενιόλ Γκιουνές. Είναι στο τιμόνι της από το 2015 ενώ προπονητικά έχει δουλέψει και εκτός Τουρκίας. 

Από ποιοτικούς παίκτες και γενικά ποδοσφαιριστές - αστέρια έχει αρκετούς. 

Εκτός από τον Πορτογάλο Κουαρέσμα των 5 γκολ και 13 ασίστ φέτος υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ο Γερμανοαναθρεμμένος ποδοσφαιρικά μεσοεπιθετικός Τσενκ Τοσούν με την γκολάρα με την Μπερ Σεβά, που φέτος μετράει 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έχει και 3 ασίστ. Στην γραμμή κρούσης υπάρχει επίσης ο Καμερουνέζος διεθνής φορ Αμπουμπακάρ (δανεικός από Πόρτο) με 9 γκολ και 1 ασίστ. Επικίνδυνος παίκτης και ο Ολλανδός Μπάμπελ των 7 γκολ και 2 ασίστ. Στο κέντρο δεσπόζει ο αρχηγός Ινλέρ, διεθνής με την Ελβετία και παίκτης που έχει και τουρκική υπηκοότητα. Για εκεί υπάρχει και ο 24χρονος Οζιακούπ των 3 γκολ και της 1 ασίστ, ο δυναμικός αμυντικός χαφ Ουϊσάλ και ο έμπειρος Καναδός Χάτσινσον. Υπάρχει και ο επιτελικός Ταλίσκα. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Ισπανός κίπερ Φαμπρίτσιο. Δείτε παρακάτω την διάταξη στο τελευταίο ματς με την Μπερ Σεβά αλλά και τον πάγκο της Μπεσίκτας:



ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Τα πρώτα ματς των δύο ομάδων ήταν την 1958 / 59 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν άνευ αγώνος, με 0-3 εις βάρος τους σκορ εντός και εκτός. Ο Ολυμπιακός τότε είχε επιλέξει να αποσυρθεί από την διοργάνωση για πολιτικούς λόγους. Σε επίπεδο φιλικών αγώνων το 2015 ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 2-1 εντός και στην Τουρκία την χρονιά που μας πέρασε είχε χάσει με 1-0. Η τελευταία φορά που οι Τούρκοι αντιμετώπισαν ελληνική ομάδα ήταν για τους ομίλους του Europa League πριν δύο χρόνια, όταν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες (1-1 στην Κωνσταντινούπολη, 2-2 στην Τρίπολη).  Η Μπεσίκτας χρησιμοποιεί ως έδρα το υπερσύγχρονο Vodafone Arena, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και μπορεί να φιλοξενήσει 42.000 θεατές.
 
Πλήρες όνομα: Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Παρατσούκλι: Μαύροι Αετοί και μαυρόασπροι
Έτος ίδρυσης: 19 Μαρτίου του 1903
Founded 19 March 1903
Γήπεδο: Vodafone Arena, 41,903 θέσεις
Πρόεδρος: Φικρέτ Ορχμάν
Τεχνικός: Σενόλ Γκιουνές
Süper Lig 2015–16: Πρώτη

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης