Η Λιλ ανακοίνωσε τη δωρεάν είσοδο των γυναικών στο Σαββατιάτικο ματς με την Λοριάν

Η Λιλ ανακοίνωσε τη δωρεάν είσοδο των γυναικών στο Σαββατιάτικο ματς με την Λοριάν

Κατά τη διάρκεια του αγώνα Λυών-Λιλ οπαδοί των γηπεδούχων ανήρτησαν ένα σεξιστικό πανό που έδειχνε ότι η θέση των γυναικών είναι στην κουζίνα και όχι στην κερκίδα – Άμεση αντίδραση των διοικήσεων αλλά και της αρχηγού της γυναικείας ομάδας της Λυών που είναι και… πρωταθλήτρια Γαλλίας!

Η Λιλ ανακοίνωσε τη δωρεάν είσοδο των γυναικών στο Σαββατιάτικο ματς με την Λοριάν
Η Λυών γνώρισε την εντός έδρας από την Λιλ την περασμένη εβδομάδα με 2-1, ωστόσο πέρα από την ήττα οι «Λιονέ» είχαν να αντιμετωπίσουν και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων οπαδών τους.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα εμφανίστηκαν δυο πανό. Στο ένα απεικονίζονταν μια γυναίκα κι από κάτω η λέξη «κουζίνα», στο άλλο υπήρχε ένας άνδρας κι από κάτω η λέξη «κερκίδα».

Κλείσιμο
Το μήνυμα προφανές, αλλά κι η αντίδραση των δυο διοικήσεων ήταν άμεση. Η Λιλ ανακοίνωσε ότι στο επόμενος εντός έδρας ματς με την Λοριάν (το Σάββατο 4/2) η είσοδος των γυναικών θα είναι ελεύθερη ενώ υπάρχει και το σχετικό μήνυμα που αναφέρει: «Οι κυρίες είναι ευπρόσδεκτες από εμάς».



Ο πρόεδρος των γηπεδούχων Ζαν Μισέλ Ολά προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να βρεθούν αυτοί που κρατούσαν τα συγκεκριμένα πανό και έδειξε αποφασισμένος να τους βρει καθώς ο ίδιος έχει επενδύσει ουκ ολίγα χρήματα και στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πρωταθλήτριας Γαλλίας. 

Μάλιστα η αρχηγός της ομάδας Γουεντί Ρενάρ μέσω των social media δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της γράφοντας: «Οπαδοί της Λυών μπορείτε να μου δώσετε μια εξήγηση γι’ αυτό το πανό; Οι άνδρες στο γήπεδο και οι γυναίκες στην κουζίνα;»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης