Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Μοιρασιά με δύο πανέμορφα γκολ

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Μοιρασιά με δύο πανέμορφα γκολ

Χάρμα οφθαλμών στη Νέα Σμύρνη! - Στην γκολάρα του Ανσαριφάρντ, από την μαγική ασίστ του Μασούντ, ο Τζημόπουλος... απάντησε με ένα επίσης υπέροχο γκολ και ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Μοιρασιά με δύο πανέμορφα γκολ
Οι δύο ομάδες είχαν ανοικτούς λογαριασμούς από το καλοκαίρι όταν και ο ΠΑΣ κατάφερε να βγει αυτός Ευρώπη αντί του Πανιωνίου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν αυτή που είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Οι Νεοσμυρνιώτες περίμεναν τον ΠΑΣ με στόχο να πάρουν μια μικρή εκδίκηση, και για 70 λεπτά έδειχναν ότι θα την έπαιρναν αλλά ο Τζημόπουλος με εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισε την γκολάρα του Ανσαριφάρντ κι έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.

Κλείσιμο
Πως ξεκίνησαν
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκίνησε τον αγώνα με ότι καλύτερο είχε στην διάθεσή του με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προες τα αριστερά ήταν οι Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου και Τασουλής. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Φούντας (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μπεν (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ανσαριφάρντ ο οποίος ξεκίνησε κανονικά βασικός.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μπέριου και Κόντε ενώ αποφάσισε να δώσει θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ τον Πασχαλάκη στην θέση του Περιστερίδη. Ο ΠΑΣ κατέβηκε με το γνωστό 3-5-2 και τον Πασχαλάκη στο τέρμα. Οι τρεις της άμυνας ήταν Σκόνδρας, Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Γαρουφαλιάς και Κοζορώνης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μπουκουβάλα και Κούτρη να βρίσκονται άκρα. Ο Ακόστα είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο το οποίο αποτελούσαν οι Ζάιρο και Μαμπουλού.

Μπήκε δυνατά ο Πανιώνιος

Έχοντας και το κίνητρο της εκδίκησης ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς και έστειλε από νωρίς μήνυμα στον ΠΑΣ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπεν δοκίμασες τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κόρμπου να απειλήσει με τον Πασχαλάκη ξανά να κρατάει το μηδέν. Γενικότερα το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μόνο Πανιώνιος με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα αφού τα χαφ του βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα.  

Έτσι, η μοναδική φάση που δημιούργησαν οι Ηπειρώτες στο πρώτο ημίχρονο ήταν η κεφαλιά του Μιχαήλ στο 11' που κατέληξε άουτ. Με τον Φούντα σε τρομερή ημέρα οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού (63%-37% ή κατοχή) και δημιούργησαν κάποιες μικροευκαιρίες με τους Ανσαριφάρντ (25΄) και Μασούντ (26').

Χτύπησε πριν το ημίχρονο
Κι ενώ οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια, ο Πανιώνιος κατάφερε στο 43' να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μασούντ με υπέροχη μπαλιά βρίσκει τον Ανσαριφάρντ ο οποίος σχεδόν πάνω στην γραμμή του άουτ από την αριστερή πλευρά με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη με τον Πανιώνιο να είναι καλύτερος με τον ΠΑΣ όμως να βγαίνει από το καβούκι του ψάχνοντας για αντίδραση. Στο 48' ο Κόρμπος έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Πασχαλάκη να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει αφού και οι Ηπειρώτες θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση άφηναν χώρους πίσω με τους ταχύτατους μεοσεπιθετικούς του Πανιωνίου να είναι κίνδυνος-θάνατος.

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Πετράκης
Στο 55' ο Γαρουφαλιάς ανάγκασε τον Γιοαννιώτη σε εντυπωσιακή επέμβαση ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να κάνει το 2-0. Από το 60' και μετά ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να ρισκάρει κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του με την είσοδο τόσο του Βιδάλ όσο και του Γιάκου. Από την πλευρά τους οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν να είναι περισσότερο προσεκτικοί πίσω θέλοντας να διασφαλίσουν αρχικά ότι δεν θα δώσουν το δικαίωμα στον ΠΑΣ Γιάννινα να φανεί επικίνδυνος.

Οι «κυανέρυθροι» από την στιγμή που δεν καθάρισαν το ματς με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, γύρισαν πίσω με στόχο να κρατήσουν το 1-0 δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την ζημιά. Και η ζημιά έγινε στο 78' Τρομερό μακρινό σουτ του Τζημόπουλου με την μπάλα να σκάει μπροστα στον Γιαννιώτη και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους οι οποίοι μέχρι το τέλος του αγώνα δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί με τον ΠΑΣ Γιάννινα να καρατάει σχετικά άνετα τον βαθμό.

MVP: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για τους «κυανέρυθρους» κι έδειξε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι. Εκτός από το υπέροχο γκολ που σημείωσε, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, δεν σταματιόταν από τους αμυντικούς του ΠΑΣ και αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμνένος θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Διαρκή πηγή κινδύνων για την εστία του Πασχαλάκη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπουκουβάλα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κριστοφέρ Μαμπουλού. Ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν απλή αναφορά στο σημερινό ματς αφού δεν κατάφερε να κάνει τίποτα απολύτως με τους Ρισβάνη και Οικονόμου να τον «εξαφανίζουν». Δικαίως έγινε αλλαγή από τον προπονητή του.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ανσαριφάρντ ο οποίος σε δύο τρεις φάσεις θα μπορούσε αντι να τελειώσει μόνος του τις φάσεις να μοιράσει την μπάλα και να δώσει την ευκαιρία σε κάποιο συμπαίκτη του να σκοράρει. Επίσης, ο Γιαννιώτης ελέγχεται για το γκολ αφού θα μπορούσε να είχε λίγο καλύτερη αντίδραση για ένα τόσο μακρινό σουτ.  

Το στραγάλι: Ο Σκουλάς ελέγχεται για την φάση του 48' με τον Κόρμπο και τον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη φάση, αφού φαίνεται να υπάρχει επαφή χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν είναι πέναλτι ή όχι. Επίσης, στην αρχή επέτρεψε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα του ΠΑΣ, ενώ έχασε κάποιες φάσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.    

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος ήθελε να πάρει εκδίκηση για το καλοκαίρι όταν έμεινε εκτός Ευρώπης και μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς. Καλύτερος από τον ΠΑΣ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε εκτός από το γκολ του Ανσαριφάρντ να πετύχει και άλλο. Στην επανάληψη όμως ο Γιάννης Πετράκης αντέδρασε, έκανε επιθετική την ομάδα του και σε συνδυασμό με την αναίτια οπισθοχώρηση του Πανιωνίου ήρθε το γκολ του Τζημόπουλου με τους Ηπειρώτες να παίρνουν ένα χρυσό βαθμό.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης