Επέστρεψε στις νίκες η «Ένωση»: ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75

Επέστρεψε στις νίκες η «Ένωση»: ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75

Στη σκιά του δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ο Ντίξον και χωρίς τον Αμερικανό γκαρντ, η ΑΕΚ νίκησε 89-75 τον μαχητικό Κόροιβο στο ΟΑΚΑ - Κέρδος ο Ιβάνοβιτς με 19 πόντους

Επέστρεψε στις νίκες η «Ένωση»: ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75
Η εικόνα της ΑΕΚ μετά το δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Μάικ Ντίξον και σόκαρε όλη την οικογένεια της ομάδας ήταν ένα ερωτηματικό. Η ομάδα του Γιούρε Ζντοβτς εμφανίστηκε αρκούντως συγκεντρωμένη για να νικήσει τον αξιόμαχο Κόροιβο με 89-75 στο ΟΑΚΑ και να φτάσει τις οκτώ νίκες σε εννιά ματς της Α1. 

Μεγάλο κέρδος ο Νίκολα Ιβάνοβιτς που κάλυψε το κενό του Αμερικανού γκαρντ με 19 πόντους, άλλους τόσους είχε ο Τζαουάντ Γουίλιαμς, ενώ 16 και 15 αντίστοιχα πρόσθεσαν Μαυροειδής και Μιλόσεβιτς. Στο μηδέν πάλι ο Φόλκερ, ενώ δεν έπαιξε ο τραυματίας Βασιλειάδης. Εξαιρετικός ο Κεν Μπράουν με 19 πόντους για την ομάδα της Αμαλιάδας. 

Κλείσιμο
Το ματς 
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ΑΕΚ απαντώντας στο αρχικό 6-0 με δέκα αναπάντητους πόντους και δύο τρίποντα του Μπράουν (6-10). Το τάιμ άουτ του Ζντοβτς συνέφερε την ομάδα του, που «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι με Γουίλιαμς και Μαυροειδή πήρε τον έλεγχο του αγώνα και αποσπάστηκε με επτά (22-15). 

Ιβάνοβιτς και Μιλόσεβιτς κρατούσαν με μακρινά σουτ σταθερά στην πρωτοπορία την «Ένωση», αλλά η ταυτόχρονη αμυντική της αναποτελεσματικότητα και ο οίστρος του Μπράουν διατηρούσαν τον Κόροιβο στο ματς (34-31). Το πρέσινγκ του Καλαμπάκου από το 1/4 του γηπέδου προβλημάτισε τους γηπεδούχους που πάντως κατόρθωσαν να κλείσουν το ημίχρονο με +7, 46-39. 

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς. Παίζοντας για ένα εξάλεπτο καλή άμυνα και με ώριμες επιλογές στην επίθεση άνοιξε τη διαφορά στους 15 (54-39). Ο Κόροιβος χρειάστηκε πεντέμισι λεπτά για να βρει καλάθι, αλλά αυτό δεν άλλαξε το μομέντουμ των «κιτρινόμαυρων» που με γκολ-φάουλ Μιλόσεβιτς έφτασε στο 63-46. Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να έχει δρομολογηθεί, ο απίθανος Μπράουν και ο Χατζηνικόλας με καταιγισμό τριπόντων μείωσαν στους πέντε (63-58). 

Ο Ιβάνοβιτς με δύο βολές από αντιαθλητικό φάουλ και ένα τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου φρόντισε να περιορίσει τη ζημιά για την «Ένωση» (68-58), που εκτείνοντας το σερί στο 9-0 ξέφυγε ξανά (72-58) στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Η επιστροφή του Μαυροειδή στο παρκέ έδωσε σκορ από το «ζωγραφιστό» (79-65) και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κοροίβου η ΑΕΚ έφτασε χωρίς ιδιαίτερη απειλή στην όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα. 

Δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (5 ριμπ.), Σάκοτα 7, Μιλόσεβιτς 15 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Λαρεντζάκης, Φόλκερ, Ιβάνοβιτς 19, Μωραΐτης 1, Μαυροειδής 16 (4 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 19. 
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 13, Μπράουν 19 (4 ασίστ), Μιλουτίνοβιτς 12 (6 ριμπ.), Μιχάλογλου 2, Βαν Όστρουμ 5 (4 ασίστ), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 6, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 6, Χολ 10 (5 ριμπ.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης