Χόκεϊ επί πάγου: Έλληνας παίκτης πήρε μεταγραφή στο αυστριακό πρωτάθλημα!

Χόκεϊ επί πάγου: Έλληνας παίκτης πήρε μεταγραφή στο αυστριακό πρωτάθλημα!

Ο 16χρονος Γιάννης Κουκλάκης από τον Τάρανδο Μοσχάτου έκανε το μεγάλο άλμα για την Αυστρία όπου θα αγωνίζεται με την Okanagan – Η Αυστριακή ομάδα λειτουργεί ως φυτώριο συλλόγων του NHL

Χόκεϊ επί πάγου: Έλληνας παίκτης πήρε μεταγραφή στο αυστριακό πρωτάθλημα!
Το μακρινό 1993 μία από τις ταινίες που εξήγαγε το Χόλιγουντ ήταν το «Cool Running». Ήταν η αληθινή ιστορία της ομάδας Bobslade (έλκηθρο) της Τζαμάικα, η οποία κατάφερε να κερδίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα τροπικό νησί είχε καταφέρει να προκριθεί σε αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων και η συγκεκριμένη κωμωδία παρουσίαζε βήμα, βήμα το κατόρθωμα της…
 
Επιστρέφουμε όμως στο σήμερα, καθώς ένας 16χρονος Έλληνας είναι ο πρωταγωνιστής σε μια ανάλογη ιστορία. Γιατί όπως στην Τζαμάϊκα το Bobslade είναι παντελώς άγνωστο ως σπορ, έτσι και στην Ελλάδα το Χόκεϊ επί πάγου είναι ένα άθλημα το οποίο μία, δύο φορές το χρόνο απασχολεί τη φίλαθλη κοινή γνώμη στη χώρα μας, συνήθως για το ανελέητο ξύλο μεταξύ των παικτών σε κάποιο παιχνίδι.
 
Κι όμως όσο περίεργο κι αν ακουστεί, μετά τους αθλητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο η Ελλάδα φέτος «εξήγαγε» και τον πρώτο αθλητή Χόκεϊ επί πάγου!
 
Κι αυτός είναι ο 16χρονος Γιάννης Κουκλάκης, ο οποίος από τον Τάρανδο Μοσχάτου (κι όμως υπάρχει αυτή η ομάδα) είναι πλέον μέλος της φημισμένης ακαδημίας της Αυστριακής Okanagan, η οποία λειτουργεί ως φυτώριο του NHL αλλά και των κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων.

Κλείσιμο


Ένα πολύ όμορφο παραμύθι
Η απίθανη πορεία του Γιάννη ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2012, όταν σε ηλικία 12 ετών βρέθηκε στο παγοδρόμιο που είχε στηθεί στη Νέα Σμύρνη. Ο «έρωτας ήταν κεραυνοβόλος» κι εκεί ξεκίνησε η Οδύσσεια.
 
Το Χόκεϊ επί πάγου μπορεί να είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα, με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς (και μια τεράστια βιομηχανία από πίσω), αλλά στην Ελλάδα ποτέ δεν βρήκε το δρόμο του κι έτσι οι όποιοι «τρελοί» μ’ αυτό προσπαθούσαν και προσπαθούν μέσα σε φοβερά αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα.



Η Ελλάδα έχει αποβληθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία, καθότι δεν διαθέτει κανένα παγοδρόμιο Ολυμπιακών προδιαγραφών, εθνική ομάδα δεν υπάρχει, πρωτάθλημα δεν διεξάγεται και ουσιαστικά οι μανιακοί του αθλήματος έκαναν το κέφι τους με προπονήσεις στα όποια ερασιτεχνικά παγοδρόμια, σε ώρες που θύμιζαν νυχτερινή σκοπιά τις καθημερινές ή πολύ νωρίς το πρωί τα Σαββατοκύριακα.
 
Κι όμως μέσα απ’ αυτές τις δυσκολίες η αγάπη του Γιάννη για το χόκεϊ έγινε ακόμη πιο δυνατή με τον ίδιο να περνά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετέχοντας σε προπονητικά καμπ στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τσεχία (έχει φοβερή παράδοση στο άθλημα) με τους σκάουτερ να εντοπίζουν το ταλέντο του.


 
Έτσι πριν από λίγες εβδομάδες ήρθε η πρόσκληση-πρόκληση από την Αυστριακή Okanagan, η οποία διαθέτει μία από τις κορυφαίες ακαδημίες του αθλήματος με τα μέλη της να διοχετεύονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.
 
Ο Γιάννης μένει πλέον στο Ζαντκ Πέλτεν της Αυστρίας, όπου ζει το δικό του όνειρο, αποτελώντας παράλληλα τον πρωτοπόρο του αθλήματος στην Ελλάδα κι όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία αν χρειαστεί αφήνει και το μπαστούνι και δείχνει ότι δεν... μασάει,



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης