ΑΕΚ: Η παρουσίαση της Σεντ Ετιέν, μιας ομάδας με ένδοξο παρελθόν

ΑΕΚ: Η παρουσίαση της Σεντ Ετιέν, μιας ομάδας με ένδοξο παρελθόν

Η ομάδα που κυριάρχησε στο γαλλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 70’ και στις αρχές του 80’ θα βρεθεί στο δρόμο της Ένωσης – Προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες της Γαλλίας

ΑΕΚ: Η παρουσίαση της Σεντ Ετιέν, μιας ομάδας με ένδοξο παρελθόν
Στην επιστροφή της στα Ευρωπαϊκά κύπελλα η ΑΕΚ δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή, αφού κληρώθηκε με την Σεντ Ετιέν, την πιο ισχυρή αντίπαλο από τις πέντε υποψήφιες ομάδες!

Η ομάδα από την οποία αναδείχθηκε ο Μισέλ Πλατινί (και το πιο πρόσφατο παράσημο της είναι ο Ντμίτρι Παγέτ) δεν έχει την λάμψη του παρελθόντος (όπου είχε πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ) αλλά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ξανά μία έντονη δυναμική.

Κλείσιμο
Στο παρελθόν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τον Άρη και τον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να τους αποκλείσει και τους δύο, ενώ πέρσι διεκδίκησε μέχρι ενός σημείου την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά αρκέστηκε στην 6η θέση και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Κριστιόφ Γκαλτιέ έμεινε στον πάγκο της, η διοίκηση του έδειξε εμπιστοσύνη και βασικός στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους του Europa League! Ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητά της, τη δύναμη, αλλά και την εκρηκτικότητα στον άξονα! Παρουσιάζεται με σύστημα 4-2-3-1, αστέρι της ομάδας ο Γιοάν Μολό με συμπαραστάτες τους Μοπάι, Περίν! Στη μεταγραφική περιόδο δεν βγήκε ενισχυμένη, αφού επέστρεψε ο Εϊσερίκ, αλλά και ο Μολό, ενώ αποκτήθηκε ο Μπριάν Νταμπό από τη Μονπελιέ. 

(+) Η έδρα της είναι το μεγάλο όπλο, αφού διαθέτει δυνατό κοινό που τη βοηθά σε δύσκολα ματς. Η Σεντ Ετιέν έχει παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς όμως τα τελευταία χρόνια να υπάρχει η μεγάλη διάκριση. Πέρσι, κατάφερε να φτάσει μέχρι τη φάση των «32» του Europa League. Ο κόουτς, Γκαλτιέ είναι το «κλειδί», εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα κι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο!

(-) Δεν είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την υπέρβαση και σίγουρα αυτό είναι στα θετικά της Ενωσης. Μπορεί αμυντικά να τα πήγε καλά πέρσι, ωστόσο δημιουργικά παρουσίασε προβλήματα και η επίθεσή της δεν ήταν σύμμαχος για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Λυγίζει στα μεγάλα ματς, αφού δεν υπάρχει η τεράστια προσωπικότητα για να πάρει στις πλάτες την ομάδα

Hρθαν: Μπράιαν Νταμπό (Μονπελιέ), Βαλεντάν Εϊσερίκ (Νις, τέλος δανεισμού), Γιοάν Μολό (Κρίλια Σοβέτοβ, τέλος δανεισμού)

Εφυγαν:Ισμαέλ Ντιομαντέ (Καέν), Ρενό Κοάντ (Μετς), Πολ Μπες (Νις), Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ (Παρί Σεν Ζερμέν, τέλος δανεισμού), Ζονατάν Μπρισόν (Νιόρ), Φρανσουά Κλερκ (Γκαζελέκ Αζαξιό), Μπενουά Ασού-Εκοτό (ελεύθερος), Βαλεντάν Εϊσερίκ (Νις, τέλος δανεισμού), Φρανκ Ταμπανού (Σουόνσι, τέλος δανεισμού)
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης