Η Εθνική βόλεϊ ανδρών στο δρόμο για το Final 4 της Φρανκφούρτης

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών στο δρόμο για το Final 4 της Φρανκφούρτης

Πρεμιέρα αύριο στο 2ο τουρνουά του World League με πρώτο αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο (21:00, ΕΡΤ2) – Νέα ατυχία με τον Τζούριτς ο οποίος ανέβασε πυρετό και είναι αμφιβολος

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών στο δρόμο για το Final 4 της Φρανκφούρτης
Η Κοζάνη (όπου φιλοξενήθηκε το 1ο τουρνουά την περασμένη εβδομάδα) αποτελεί ήδη μια γλυκιά ανάμνηση, ωστόσο από αύριο η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών ρίχνεται στη μάχη του 2ου τουρνουά του World League που θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και θα αντιμετωπίσει διαδοχικά Πουέρτο Ρίκο, Κατάρ και Σλοβενία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει στην γραμμή εκκίνηση του τουρνουά με μια σημαντική υποθήκη, όπως είναι οι τρεις νίκες που έκανε την Κοζάνη, στην προσπάθεια της να προκριθεί στο φάιναλ φορ, αλλά είδε και πάλι την ατυχία να του χτυπά την πόρτα.

Κλείσιμο
Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ταλαιπωρείται από ίωση και παρέμεινε στο ξενοδοχείο καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό.

Η κατάσταση του δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία όσον αφορά τον αυριανό αγώνα (21:00, ΕΡΤ2, OTESport) με το Πουέρτο Ρίκο, αλλά η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί αύριο το πρωί.

«Σίγουρα έχουμε πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες από την αρχή που μαζευτήκαμε όπως και τώρα με τον Δημήτρη που εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα την ίωση και να μας βοηθήσει στα παιχνίδια», είπε ο λίμπερο της Εθνικής Δημήτρης Γκαράς και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει όμως μας έκαναν ακόμη πιο δυνατούς και νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί και με όποιο σχήμα κι αν παίξουμε θα είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο λίμπερο της Εθνικής Δημήτρης Γκαράς ενώ νωρίτερα στην συνέντευξη Τύπου την παράσταση έκλεψαν οι δύο Ιταλοί προπονητές Αντρέα Τζιάνι (Σλοβενία), Ρομπέρτο Πιάτσα (Κατάρ) και ο δικός μας Σωτήρης Δρίκος.

 

Οι αναμνήσεις των Ιταλών από την Θεσσαλονίκη
«Το να βρίσκομαι εδώ είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, γιατί επιστρέφω μετά από 22 χρόνια, όταν είχα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας», είπε ο Αντρέα Τζιάνι (o οποίος όταν είδε μία φωτογραφία από αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 1994 αμέσως πήγε δίπλα κι άρχισε να αναφέρει τους παίκτες της Σκουάντρα Ατζούρα) και συμπλήρωσε για τους επερχόμενους αγώνες: «Αυτό το τουρνουά του World League είναι σημαντικό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες και θα πρέπει να πάμε βήμα - βήμα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, όπως είναι ο στόχος μας».
 
Από την πλευρά του ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα, αφού καλησπέρισε στα ελληνικά τόνισε: «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, αν και τα τελευταία παιχνίδια μου στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν είχαν ευχάριστη κατάληξη. Η Σλοβενία του συμπατριώτη μου, Αντρέα Τζιάνι, έχει καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι δυνατοί αντίπαλοι σ’ αυτό το γκρουπ. Ίσως πάντως δούμε κάποιες εκπλήξεις σ’ αυτό το τριήμερο. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το καλύτερό μας βόλεϊ εδώ στην Ελλάδα».
 
Ο πιο… αδιάφορος ήταν ο Ραφαέλ Γκασπάρ (Πουέρτο Ρίκο) ο οποίος τόνισε ότι στόχος για την ομάδα του είναι να παρουσιάσει αγωνιστική βελτίωση, για να ακολουθήσει ο Σωτήρης Δρίκος. 

«Το επίπεδο σ’ αυτό το τουρνουά θα είναι υψηλότερο. Είναι δύσκολο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Η Σλοβενία είναι αήττητη, το Κατάρ προκαλεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του, ενώ το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα που την περιμένουμε βελτιωμένη από το προηγούμενο τουρνουά. Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Κερδίσαμε μερικές μέρες προετοιμασίας, δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, χωρίς το μυαλό μας να φεύγει από τους αγωνιστικούς, τεχνικούς και τακτικούς στόχους μας παρεκκλίνοντας στους βαθμολογικούς», ήταν το σχόλιο του για το τουρνουά ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η Εθνική μετά την καλή της εκκίνηση στη διοργάνωση έδωσε τη δική του ξεχωριστή απάντηση.

«Η Ελλάδα είναι χώρα των προσδοκιών. Το βόλεϊ παραμένει εδώ και χρόνια άθλημα των προσδοκιών. Εγώ θέλω να προσεγγίζουμε και να υλοποιούμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που βάζουμε. Δεν κοιτάω τίποτε πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες, όταν δεν έχουν σχέση μ’ αυτό, θυμίζουν περισσότερο το μαρτύριο του Σίσυφου και δεν θέλω να είμαστε ούτε ο βράχος, ούτε ο Σίσυφος».

Κι αν στην Κοζάνη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είχε τονίσει ότι δεν περιμένει από τον κόσμο να βοηθήσει, αλλά να ευχαριστηθεί τα παιχνίδια, ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Γιώργος Πετρέας ζήτησε από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης: 
«Να έρθουν, να μας στηρίξουν και να απολαύσουν όμορφο βόλεϊ. Πέρσι ο κόσμος ήταν πραγματικά ο έβδομος παίκτης μας και μας βοήθησε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε και φέτος να γίνουν οι φίλαθλοι τα φτερά που μας θα δώσουν τη πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ελπίζουμε να βρεθούν εδώ και εμείς να τους δώσουμε χαρά με την εμφάνιση και τα αποτελέσματά μας».

Το πρόγραμμα των αγώνων (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από ΕΡΤ2 και OTESport)
Παρασκευή 24/6
18:00, Σλοβενία – Κατάρ (OTESport7HD
21:00, Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Σάββατο 25/6
18:00, Σλοβενία – Πουέρτο Ρίκο (OTESport7HD)
21:00, Ελλάδα – Κατάρ (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Κυριακή 26/6
18:00, Πουέρτο Ρίκο – Κατάρ (OTESport7HD)
21:00, Ελλάδα – Σλοβενία (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Η βαθμολογία του 3ου γκρουπ 
1. Ελλάδα (3-0 νίκες-ήττες) 9 βαθμοί, 9-1 σετ
2. Σλοβενία (3-0), 9 βαθμοί, 9-2 σετ
3. Βενεζουέλα (2-1), 6 βαθμοί, 7-4 σετ
4. Μαυροβούνιο (2-0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ
5. Ισπανία (2 -0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ
6. Κατάρ (1-2), 3 βαθμοί, 5-7 σετ
7. Κινεζική Ταϊπέι (1-2), 3 βαθμοί, 4-6 σετ, 
8. Πουέρτο Ρίκο (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ
9. Καζακστάν (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ
10. Μεξικό (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ
11. Γερμανία (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ
12. Τυνησία (0-3), 0 βαθμοί, 1-9 σετ

Προκρίνονται στο Φάιναλ φορ οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετά την διεξαγωγή 6 αγωνιστικών, καθώς και η διοργανώτρια Γερμανία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης