«Έδειραν» τους Ρώσους οι Σλοβάκοι (2-1) και ελπίζουν σε πρόκριση

«Έδειραν» τους Ρώσους οι Σλοβάκοι (2-1) και ελπίζουν σε πρόκριση

Η Σλοβακία έπαιξε σκληρά, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασε σε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Ρωσίας, που άργησε να ξυπνήσει - Γκολάρα ο Χάμσικ

«Έδειραν» τους Ρώσους οι Σλοβάκοι (2-1) και ελπίζουν σε πρόκριση
Μετά την ήττα της πρεμιέρας η Σλοβακία ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι αλλαγές του Κοζάκ, όμως, βοήθησαν πολύ την ομάδα του, που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και επιβλήθηκε με 2-1 της Ρωσίας, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη σε EURO, διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στα νοκ άουτ. Οι Ρώσοι από την άλλη, άργησαν να ξυπνήσουν και ψάχνουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Ουαλία.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα δεν ήταν καλό, τα πράγματα ισορροπημένα και καμία από τις ομάδες δεν έδειξε διάθεση για ρίσκο. Ο Χάμσικ απείλησε στο 10' για την καλύτερη στιγμή, πριν «απαντήσει» ο Σμόλοβ, που είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 28'. Οι παίκτες του Σλούτσκι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, το πιο «ελεύθερο» σύστημα των Σλοβάκων δούλευε ρολόι και στο 32' ήρθε το 1-0. Υπέροχη μπαλιά του Χάμσικ στον Βάις, που μπήκε στην περιοχή, άδειασε με προσποίηση δύο Ρώσους αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Κλείσιμο
Οι Ρώσοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά με τη λήξη του ημίχρονο δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 45' ο Χάμσικ βρέθηκε στην περιοχή και με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ακινφέεβ για το 0-2! Ο Σλούτσκι άλλαξε τους δύο αμυντικούς του μέσους με το ξεκίνημα της επανάληψης, προσπαθώντας να δει βελτίωση στην ανάπτυξη, όμως μάταια.

Η επιθετική τριπλέτα δεν μπορούσε να δημιουργήσει, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και μόνο όταν αποφάσισε ο Κοζάκ να γυρίσω πίσω την ομάδα του, κατάφεραν οι Ρώσοι να πιέσουν. Στο 54' ο Μακ είδε τον Ακινφέεβ να βγάζει δύσκολα, ενώ κάποια μακρινά σουτ των παικτών του Σλούτσκι δεν βρήκαν στόχο. Στο 72' ο Σβέντο πήρε τη θέση του Βάις και τότε άρχισε η πίεση. Ευκαιρίες, όμως, δεν είχαμε μέχρι το 80', όταν ο Γκλουσακόβ μείωσε στο σκορ.

Λάθος στην άμυνα της Σλοβακίας, υπέροχος συνδυασμός των Ρώσων, σέντρα του Σάτοβ και κεφαλιά του μέσου της Σπαρτάκ Μόσχας και 1-2! Ο Γκλουσακόβ με τον Σιρόκοβ, μάλιστα, έκαναν περισσότερα επιθετικά από τους Κοκόριν, Τζιούμπα και Σμόλοβ. Οι Ρώσοι πήραν τα πάνω τους, πίεσαν μέχρι το τέλος. Γκλουσακόβ (86') και Τζιούμπα (89') είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με τους Σλοβάκους να φτάνουν στη μεγάλη νίκη.

Ρωσία (Λιονίν Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σένικοβ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σμόλνινκοβ, Νοϊστέντερ (46' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (46' Μαμάεβ), Σάτοβ, Σμόλοβ, Κοκόριν (76' Σιρόκοβ), Τζιούμπα

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Τζούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι, Κούτσκα, Χάμσικ, Βάις (72' Σβέντο), Μακ (80' Ντούρις), Ντούντα (67' Νέμετς)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης