«Μπεργκ, ο ιδανικός για Ζλάταν και νέα εποχή»

«Μπεργκ, ο ιδανικός για Ζλάταν και νέα εποχή»

Ο Γενς Φιέλστρομ είναι ο μεγάλος σταρ της σουηδικής δημοσιογραφικής αποστολής στο Euro

«Μπεργκ, ο ιδανικός για Ζλάταν και νέα εποχή»
Ήταν εκείνος που περιέγραψε την πρεμιέρα του Euro για το TV 4, το οποίο έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης, ενώ εργάζεται και στο C more, που προβάλλει τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση, ήταν ποδοσφαιριστής, φορώντας μάλιστα και τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του και κάνοντας καριέρα κατά κύριο λόγο στην Τζουργκάντεν και τη Μάλμε. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο Stade de France για μια συνέντευξη πάνω στον Μπεργκ και το ρόλο του στην εθνική.

Κλείσιμο


Η Σουηδία ρίχνεται την Δευτέρα (13/06) στη μάχη του Euro. Τι περιμένουμε από τον Μάρκους Μπεργκ σε σχέση με τον μεγάλο σταρ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς; «Μεχρι στιγμής είναι ο δεύτερος επιθετικός, εκείνος με τον οποίο θέλεις να συνεργάζεσαι αν αγωνίζεσαι στην επίθεση και λέγεσαι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Νομίζω ότι έχουν μια χημεία πολύ καλή και ο Μάρκους Μπεργκ τρέχει πολύ, δουλεύει σκληρά και χρειάζεσαι ένα τέτοιου είδους παίκτες στο πλάι του Ζλάταν. Έναν παίκτη ικανό να προσαρμοστεί», τονίζει στο gazzetta.gr ο Φιέλστρομ.

Να προσαρμοστεί η ομάδα στον παίκτη και όχι ο παίκτης στην ομάδα, ακούγεται ολίγον παράδοξο. Όταν όμως μιλάμε για έναν παίκτη με την κλάση του φορ της Σουηδίας, το πράγμα αλλάζει. «Χρειάζεσαι να προσαρμοστείς στον Ζλάταν. Είναι ο μεγάλος σταρ της Εθνικής Σουηδίας και πιθανότατα ο μεγαλύτερος όλου του τουρνουά. Και όσο υπάρχει, το πιο σημαντικό για τους υπόλοιπους είναι να τον εκμεταλλευτούν. Αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι ο Μπεργκ δεν μπορεί να δείξει πλήρως τις ικανότητές του, γιατί πρέπει να θυσιάσει κάποιες για τον Ιμπραϊμοβιτς. Κι αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό», τονίζει ο πρώην διεθνής μέσος.

Ο Μπεργκ λείπει πολλά χρόνια από τη χώρα του. Ρωτήσαμε λοιπόν τον Φιέλστρομ για τη θέση του στη συνειδηση των οπαδών. «Ήταν μέλος της ομάδας U21 που έφερε επιτυχίες στη Σουηδία το 2009 και νομίζω ότι οι περισσότεροι Σουηδοί φίλαθλοι από τότε τον έβαλαν στις καρδιές τους. Μετά στη Γκέτεμποργκ, μπήκε στις καρδιές των οπαδών της», είπε αρχικά.



Στη συνέχεια πρόσθεσε για το μέλλον της εθνικής και το ρόλο του Μπεργκ: «Όλοι στη Σουηδία σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος Ζλάταν. Νομίζω όμως ότι η εθνική, όταν ο Ιμπραΐμοβιτς σταματήσει από αυτήν, πιθανότατα μετά το Euro, χρειάζεται να αναδομηθεί. Να αλλάξει το στιλ της. Πρέπει να είναι πιο εργατική, πιο ομαδική, πιο γρήγορη. Να κάνουν όλοι μαζί τα πράγματα καλύτερα και όχι να περιμένουν από ένα συγκεκριμένο παίκτη κλάσης να το κάνει γι' αυτούς. Γιατί αν δείτε σε ατομικό επίπεδο, δεν θα είμαστε η καλύτερη ομάδα όταν παίξουμε στο Euro. 

Ο Μπεργκ έχει τα χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το επόμενο βήμα. Αυτή τη στιγμή είναι νομίζω το νούμερο 2, πίσω από τον Ζλάταν και πολύ κοντά με τον Γκουιντέτι της Θέλτα. Είναι οι δύο βασικοί ανταγωνιστές για τη θέση δίπλα στον Ιμπραΐμοβιτς σε αυτό το Euro και στη συνέχεια όλα δείχνουν ότι θα σηκώσουν τη συνεργασία στην επίθεση».



Παραδέχθηκε πάντως, ότι οι συμπατριώτες του δεν έχουν πλήρη εικόνα για τα επιτεύγματά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Νομίζω ότι αυτά που κάνει ο Μπεργκ στην Ελλάδα δεν έχουν φτάσει στα μάτια των Σουηδών. Το πρωτάθημα της Ελλάδας δεν προβάλλεται στη χώρα μας και δεν έχουμε πολλά σχετικά με αυτό». 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο χάρισμα του επιθετικού του «τριφυλλιού», για το οποίο στο ποδόσφαιρο πολλές ομάδες θα... σκότωναν. «Ξέρω ότι ο Μάρκους σκοράρει πολύ και νομίζω ότι όταν θέλεις να μιλήσεις για τις ικανότητές του, αυτό που αναφέρεις πρώτο είναι τα τελειώματα. Δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου και αντίληψη. Είναι μια ικανότητα για την οποία... σκοτώνουν στο ποδόσφαιρο. Το γκολ είναι το πιο δύσκολο πράγματα στο ποδόσφαιρο και ο Μπεργκ έχει κάτι το μοναδικό. Ελπίζουμε όλοι οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και κυρίως αυτοί που παίζουν στην Εθνική να επιστρέψουν στο πρωτάθλημά μας και να δείξουν σε όλους την αξία τους».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης