Βρετανία: Ο Γιούμπανκ χαρίζει τον τίτλο του στον «μαχητή» Μπλάκγουελ

Βρετανία: Ο Γιούμπανκ χαρίζει τον τίτλο του στον «μαχητή» Μπλάκγουελ

Πρόσφερε στον αντίπαλό του, που υπέστη εγκεφαλικό αιμάτωμα από δικά του χτυπήματα, τη ζώνη του πρωταθλητή, λέγοντας πως «είναι πραγματικός μαχητής»

Βρετανία: Ο Γιούμπανκ χαρίζει τον τίτλο του στον «μαχητή» Μπλάκγουελ
Στα τέλη Μαρτίου, ο κόσμος του αθλητισμού υπέστη πραγματικό σοκ, όταν ο Βρετανός αθλητής του μποξ, Νικ Μπλάκγουελ, είχε υποστεί σοβαρότατο τραυματισμό στον εγκέφαλο, από τα χτυπήματα του αντιπάλου του Κρις Γιούμπανκ Τζούνιορ. Ο Μπλάκγουελ νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες σε κατάσταση τεχνητού κώματος
, ωστόσο επανήλθε, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι θα ανακάμψει πλήρως, καθώς το αιμάτωμα που είχε υποστεί στον εγκέφαλο, δεν επεκτάθηκε. Από την πρώτη στιγμή, ο άνθρωπος που προκάλεσε το σοβαρότατο τραυματισμό του, βρέθηκε στο πλευρό του άτυχου μποξέρ. Ενάμισι μήνα μετά, έκανε το βήμα παραπάνω, ανακοινώνοντας ότι προσφέρει στον Μπλάκγουελ τον τίτλο του πρωταθλητή μεσαίων βαρών, διότι «αυτός είναι ο πραγματικός μαχητής».

Κλείσιμο
«Η καριέρα του τελείωσε και ο ίδιος δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Πήγα στο νοσοκομείο και του πρόσφερα τη ζώνη του πρωταθλητή. Είναι ένας πραγματικός μαχητής. Ευτυχώς, θα μπορέσει να ζήσει μία φυσιολογική ζωή», δήλώσε ο αθλητής του μποξ, αποδεικνύοντας πόσο πολύ συγκλονίστηκε από την τραγωδία που έπληξε τόσο εκείνον, που το προκάλεσε, όσο και τον Νικ Μπλάκγουελ.

Ο Κρις Γιούμπανκ αναφέρθηκε στις εικόνες που έρχονται και ξαναέρχονται στο μυαλό του, λέγοντας πως σίγουρα δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είπε, επίσης, ότι αντιλαμβάνεται την οργή του Μπλάκγουελ, απαντώντας στην κριτική που του άσκησε, αλλά τόνισε πως δεν κατάλαβε τι άλλαξε από τη στιγμή που ο ίδιος είχε δηλώσει στα social media πως «όλα είναι εντάξει» μεταξύ τους, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης