Ισπανική ανατροπή στον τελικό του Europa League: Η Σεβίλλη από 0-1, 3-1 την Λίβερπουλ

Ισπανική ανατροπή στον τελικό του Europa League: Η Σεβίλλη από 0-1, 3-1 την Λίβερπουλ

Έγραψε ιστορία η Σεβίλλη καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά για 3η συνεχόμενη χρονιά το Europa League – Η ομάδα της Ανδαλουσίας με καταπληκτική εμφάνιση στο β' ημίχρονο ανέτρεψε το 1-0 της Λίβερπουλ η οποία κατέρρευσε στην επανάληψη

Ισπανική ανατροπή στον τελικό του Europa League: Η Σεβίλλη από 0-1, 3-1 την Λίβερπουλ
Η Σεβίλλη κράτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο του Europa League στην Ανδαλουσία, καθώς επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός στο Europa League (ή παλαιότερα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) για την Αγγλική ομάδα, ενώ οι Ισπανοί έχουν πέντε νίκες σε ισάριθμες παρουσίες τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, όπου δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Καρίσο στο 12', έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί και τελικά άνοιξε το σκορ στο 35' με καταπληκτικό γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ.



Οι Βρετανοί όμως δεν μπόρεσαν, αν και είχαν τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν.

Στα 18 δευτερόλεπτα από την έναρξη της επανάληψης ο Μαριάνο με μια μαγική ενέργεια άδειασε δύο αμυντικούς της Λίβερπουλ και έβγαλε σέντρα πάρε – βάλε στον Γκαμεϊρό με τον Γάλλο να ισοφαρίζει σε 1-1 και τους Ισπανούς από κει και πέρα να κυριαρχούν πλήρως.



Στο 64' κι αφού πρώτα η Σεβίλλη είχε απειλήσει κι άλλες φορές ο Κόκε με σουτ από την γραμμή της περιοχής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος  παίκτης ευνοήθηκε από τις κόντρες κι από κοντά διαμόρφωσε το 1-3 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης