Μπάσκετ: Αυτή θα είναι η νέα Ευρωλίγκα

Μπάσκετ: Αυτή θα είναι η νέα Ευρωλίγκα

Στο Λονδίνο επισημοποιήθηκε η νέα μορφή που θα έχει η διοργάνωση από την σεζόν 2016-2017

Μπάσκετ: Αυτή θα είναι η νέα Ευρωλίγκα
Στο Λονδίνο μπήκαν οι τελευταίες πινελιές για την Ευρωλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, καθώς στην πρωτεύουσα της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της διοργανώτριας αρχής, αλλά και των ομάδων.

Ανάμεσα τους και οι παράγοντες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι συμφώνησαν σε όλες τις αποφάσεις (μοναδική εξαίρεση από τους παρευρισκομένους αποτέλεσε η Γαλλική Λίγκα) με το καλεντάρι της νέας σεζόν να περιλαμβάνει πέντε εβδομάδες όπου οι ομάδες θα δώσουν δύο αγώνες (ο ένας εντός και ο άλλος εκτός έδρας). 

Κλείσιμο
Η νέα Ευρωλίγκα, λοιπόν, όπου θα συμμετέχουν 16 ομάδες, θα αποτελείται από τις 11 που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο (φυσικά σ’ αυτές είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), η κάτοχος του Eurocup (Γαλατασαράι), ενώ από μία θέση θα έχουν οι Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB League και μία wild card θα δοθεί στην Ισπανία. Όμως, από τη σεζόν 2017/18 η τελευταία θα έχει μία θέση με απευθείας πρόκριση. 

Από ‘κει και πέρα, αποφάσεις πάρθηκαν και για το Eurocup. Εκπρόσωπος της ΑΕΚ δεν ήταν παρών στη συνάντηση του Λονδίνου (καθώς εκκρεμεί η συνάντηση FIBA - Euroleague προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο), ωστόσο η «Ένωση» συμπεριλαμβάνεται κανονικά στις 24 ομάδες που θα απαρτίζουν τη διοργάνωση. Όπως και στην Ευρωλίγκα, έτσι και εδώ θα δοθούν πέντε wild card με τους υποψήφιους να είναι από Αδριατική Λίγκα, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μόνο για τη σεζόν 2016/17 η μία από αυτές θα πάει στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης