Τρεις «κανονιές» τέλειωσαν τη Γιουνάιτεντ!

Τρεις «κανονιές» τέλειωσαν τη Γιουνάιτεντ!

H Άρσεναλ έκανε πλάκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ένα «διαβολεμένο» εικοσάλεπτο και πρωταγωνιστές τους Σάντσες και Εζίλ έφτασε στο εντυπωσιακό 3-0

Τρεις «κανονιές» τέλειωσαν τη Γιουνάιτεντ!
Οριστικά πίσω της μοιάζει να αφήνει την γκρίνια και την εσωστρέφεια που έφερε η «σφαλιάρα» από τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν πολύ εύκολα στο 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία και έπιασαν στη δεύτερη θέση του πίνακα. 

Τρομερό ματς από τον Σάντσες που πέτυχε δύο γκολ (6’, 19’) κι έφτιαξε το τρίτο το οποίο σημείωσε ο Εζίλ στο 7’. Δοκάρι στις καθυστερήσεις είχε ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν. 

Το ματς
Κλείσιμο
Πριν μερικές μέρες οι παίκτες της Άρσεναλ και ο προπονητής της έγιναν αντικείμενα σφοδρότατης κριτικής για την ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι «κανονιέρηδες» αντιλήφθηκαν πως το ματς κόντρα στη Γιουνάιτεντ ήταν για εκείνους η απόλυτη ευκαιρία να αναστρέψουν το κακό κλίμα και την άρπαξαν από τα μαλλιά, ενώ σε ό,τι αφορά τους «κόκκινους διαβόλους» προτίμησαν το… λαιμό τους. 

Με τη σέντρα κιόλας οι παίκτες του Βενγκέρ πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, άφησαν εκείνους του Φαν Χάαλ σε καθαρά παθητικό ρόλο και χτύπησαν στα άκρα της άμυνας. Εκεί δηλαδή που ο κατά συνθήκη πλάγιος μπακ Γιανγκ και ο Νταρμιάν πέρασαν ένα από τα χειρότερα απογεύματα της ζωής τους από τους Εζίλ και Σάντσες. Οι δυο τους έκαναν «χαζούς» τους προσωπικούς τους αντιπάλους και περίπου ό,τι γούσταραν μέσα στο γήπεδο. Ο Χιλιανός ειδικά απλά δεν παιζόταν! Με διαφορά δευτερολέπτων άνοιξε το σκορ με τακουνάκι μετά από σέντρα του Γερμανού και στη συνέχεια έβγαλε την υποχρέωση σερβίροντάς του την μπάλα και δίνοντάς του την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. 

Πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο, με δική του «κανονιά» διαμόρφωσε το 3-0 που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, έχοντας ουσιαστικά δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης αλλά και στη «μάχη» για τον MVP του αγώνα. 

Παρά την είσοδο των Φελαϊνί και Βαλένσια στις θέσεις του εξαφανισμένου Ντεπάι και του… πακετωμένου λόγω Σάντσες Νταρμιάν, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν επέστρεψαν ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι. Μπορεί στο δεύτερο μέρος να μην δέχονταν επιθέσεις κατά κύματα όπως στο πρώτο, όμως και πάλι παίκτες όπως ο Ρούνεϊ ή ο Μάτα έμεναν απελπιστικά αποκομμένοι από τους υπόλοιπους και –μοιραία- εκτός παιχνιδιού. 

Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα (είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν) που βρήκε την Άρσεναλ να… εξιλεώνεται στα μάτια των οπαδών της και παράλληλα με αυτό το 3-0 να πιάνει τη Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση και τους 16 βαθμούς. 



Οι συνθέσεις: 

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Γκαμπριέλ, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Εζίλ (75’ Οξλέιντ-Τσάμπερλεν), Σάντσες (81’ Γκιμπς), Γουόλκοτ (75’ Ζιρού). 

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ (46’ Βαλένσια), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιαν, Κάρικ, Σβάινσταϊγκερ, Μάτα (82’ Γουΐλσον), Ρούνεϊ, Μέμφις (46’ Φελαϊνί), Μαρσιάλ. 

Πηγή: Sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης