«Βουλιάζει» η Ελλάδα στην κατηγορία του fair play της UEFA

«Βουλιάζει» η Ελλάδα στην κατηγορία του fair play της UEFA

Η βαθμολογία προκύπτει από τις εκθέσεις των παρατηρητών σε κάθε αγώνα οι οποίες βασίζονται στο θετικό παιχνίδι κάθε ομάδας, τον σεβασμό για τον αντίπαλο, τον σεβασμό για τους διαιτητές, τη συμπεριφορά του φίλαθλου κόσμου και των ανθρώπων της ομάδας, αλλά κι από το σύνολο των κίτρινων και κόκκινων καρτών

«Βουλιάζει» η Ελλάδα στην κατηγορία του fair play της UEFA
Η Ελλάδα έχει βυθισθεί στην 44η θέση του UEFA Respect Fair Play επί 48 χωρών του πρώτου γκρουπ με 7.546 πόντους σε 65 αγώνες.

Είναι η κατάταξη του «ευ αγωνίζεσθαι» που έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια η UEFA. Με βάση αυτή, οι τρεις πρώτες χώρες κερδίζουν από μια θέση στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Κλείσιμο
Η βαθμολογία προκύπτει από τις εκθέσεις των παρατηρητών σε κάθε αγώνα οι οποίες βασίζονται στο θετικό παιχνίδι κάθε ομάδας, τον σεβασμό για τον αντίπαλο, τον σεβασμό για τους διαιτητές, τη συμπεριφορά του φίλαθλου κόσμου και των ανθρώπων της ομάδας, αλλά κι από το σύνολο των κίτρινων και κόκκινων καρτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας SportDay στην κατάταξη εμφανίζονται οι ομοσπονδίες που έχουν δώσει τουλάχιστον 30 αγώνες. Αυτά τα παιχνίδια αφορούν ημερολογιακά τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει σύλλογοι και εθνικές ομάδες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την 1η Μαΐου 2013 έως και τις 30 Απριλίου 2014.

Η βαθμολογία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την UEFA χθες το απόγευμα είναι η κατάταξη έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η τελική βαθμολογία θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου. Μέχρι τώρα έχουν υπολογιστεί 1.597 αγώνες (έως τις 31/12) με τις Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία να ηγούνται της κατάταξης και να έχουν τον πρώτο λόγο για μια έξτρα ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ 2014-15. Οι χώρες που θα τερματίσουν τελικά στην πρώτη τριάδα θα πρέπει να δώσουν την έξτρα θέση στην ομάδα που θα πάρει την αντίστοιχη πρωτιά στη βαθμολογία του fair play στο εθνικό πρωτάθλημα. Αν αυτή έχει ήδη προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη θέση θα πάρει αντίστοιχα η δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία του fair play.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης