Βίντεο: Θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στο NBA ο Νίκος Γκάλης;

Βίντεο: Θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στο NBA ο Νίκος Γκάλης;

Ο εκλιπών «ισχυρός άνδρας» των Σέλτικς, Ρεντ Άουερμπαχ, είχε παραδεχτεί πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν που δεν έφερε τον Γκάλη στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου

Βίντεο: Θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στο NBA ο Νίκος Γκάλης;
Στα ντραφτ του NBA το 1979, η θρυλική ομάδα των Μπόστον Σέλτικς είχε επιλέξει τον Νίκο Γκάλη στη θέση 68.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός του Έλληνα γκαρντ στον αστράγαλο δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει για να παίξει πέρα από τον Ατλαντικό, καθώς η ομάδα της Βοστόνης έκανε πίσω.

Κλείσιμο
Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς ακολούθησε το ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Άρης, η Εθνική ομάδα, η εντός συνόρων απογείωση του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα, αργότερα ο Παναθηναϊκός. Δεν απαντήθηκε όμως το μεγαλύτερο ερώτημα. Τι θα έκανε, εάν είχε περάσει στην αντίπερα όχθη;

Από την πλευρά του, ο εννέα φορές πρωταθλητής με τους Σέλτικς και εκείνη την εποχή γενικός διευθυντής της ομάδας της Βοστόνης, ο εκλπιπών σήμερα, θρυλικός Ρεντ Άουερμπαχ, φέρεται να είχε απαντήσει σε αυτή την υποθετική ερώτηση: "Η μη υπογραφή του Γκάλη ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου".

Ο Τζέι Αρ Σάντσες, συντάκτης της ισπανικής ιστοσελίδας solobasket.com, θυμήθηκε όλη την ιστορία. "Θα είχε κάνει καριέρα στο ΝΒΑ ο Γκάλης;" αναρωτήθηκε στο τέλος του κειμένου του. Σύμφωνα με τον Άουερμπαχ, πιθανότατα ναι!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης