Ήττα στην πάραταση για τον ΠΑΟ από την Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Ήττα στην πάραταση για τον ΠΑΟ από την Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Με καλάθι του Σεϊμπούτις 5,5" δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης η ομάδα από τη Λιθουανία επικράτησε του Παναθηναϊκού με 84-83 

Ήττα στην πάραταση για τον ΠΑΟ από την Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός τη βρήκε από κάποιον πρώην ερυθρόλευκο. Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις με καλάθι 5,5’’ πριν το τέλος της παράτασης χάρισε στη Λιέτουβος Ρίτας τη νίκη με 84-83 στο Βίλνιους. Πολλές αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα, από τους εμφανώς ανέτοιμους «πράσινους», που λίγο έλειψε να πάρουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο με τα κρίσιμα καλάθια του Διαμαντίδη και του Γκιστ. 

Κλείσιμο
«Ζεστή» επίθεση, κακή άμυνα 

Διαμαντίδης, Παππάς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Όσο αποτελεσματικοί ήταν οι «πράσινοι» στην επίθεση, τόσο ευάλωτοι ήταν στην άμυνα. Παρά το καλό ξεκίνημα του Γκιστ, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Κουκ ξέφυγαν αρχικά με 13-9 κι εν συνεχεία με 17-11. Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης μόνο ανέτοιμοι όπως το ντέρμπι της Δευτέρας δεν παρουσιάστηκαν ερχόμενοι από τον πάγκο και πετυχαίνοντας από τέσσερις πόντους έκαστος οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα σερί 8-0 και το προσπέρασμα (17-19), για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ δύο ομάδων που έπαιρναν σχεδόν άριστα στην επίθεση και… μηδέν στην άμυνα (25-25). 

Κρίμα τα ποσοστά του… 

Η χρησιμοποίηση και των έντεκα διαθέσιμων παικτών στο πρώτο δεκάλεπτο μαρτυρούσε την προσπάθεια του Πεδουλάκη να βρει ένα σχήμα που θα λειτουργούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο στιβαροί στην άμυνα, ενώ στην επίθεση βρήκαν λύσεις από έναν νέο, τον Παππά, κι έναν παλιό, τον Μπατίστ, που φτάνοντας γρήγορα τους 10 πόντους έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +6 (36-42). Δύο αμυντικές ολιγωρίες, ωστόσο, επέτρεψαν στον Σεϊμπούτις με δύο τρίποντα να ολοκληρώσει το ημίχρονο σε απόλυτη ισορροπία (42-42) και τον Παναθηναϊκό να μην αξιοποιεί το απίθανο ποσοστό του στα δίποντα (14/18, 77%) χάρη στην κακή του άμυνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης