Τρινκιέρι: Δικαίωμα στο όνειρο για το Ευρωμπάσκετ

Τρινκιέρι: Δικαίωμα στο όνειρο για το Ευρωμπάσκετ

Καθόλου εύκολο αντίπαλο τη Σουηδία δεν θεωρεί ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός που δεν θεωρεί την Εθνική φαβορί για μετάλλιο στη Σλοβενία

Τρινκιέρι: Δικαίωμα στο όνειρο για το Ευρωμπάσκετ
Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Αντρέα Τρινκιέρι εν όψει της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ. Επισήμανε πως η Σουηδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος, απέφυγε να μπει στην κουβέντα περί μεταλλίων και κατέστησε σαφές πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

Το κλίμα πριν την πρεμιέρα… 
Κλείσιμο

«Μένουν λίγες ώρες για το πρώτο παιχνίδι. Είναι σαν να πρέπει να δώσεις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και νιώθεις λίγο άγχος. Στρες δεν νιώθουν αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα κι αυτοί που ξέρουν τα πάντα, αλλά η τελειότητα δεν είναι ανθρώπινη. Το ματς της πρεμιέρας δεν είναι εύκολο, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αουτσάιντερ και όταν έχεις αυτό το ρόλο συχνά κάποια… περίεργα σουτ μπαίνουν μέσα. Η FIBA δεν μας επιτρέπει να έχουμε 30ποντα, οπότε θα πρέπει να πάμε με υπομονή, δύναμη και ενότητα. Δεν θα πρέπει να πάμε να κερδίσουμε το ματς με ένα σουτ ή σε ένα δεκάλεπτο. Δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορείς να είσαι έτοιμος από το πρώτο παιχνίδι. Σημασία έχει πώς τελειώνεις το δεκάλεπτο κι όχι πώς το αρχίζεις. Το καλό είναι ότι η βελτίωση της επικοινωνίας οδηγεί σε παρεξηγήσεις, οπότε είναι καλό ότι δεν καταλαβαίνω τα ελληνικά και δεν διαβάζω. Αγαπώ τους παίκτες μου. Δεν έχω γυάλινη σφαίρα, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά ξέρω πως αξίζουν να είναι σε αυτή την ομάδα και αξίζουν την υποστήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, γιατί μία νίκη δεν την υπόσχεσαι, την αξίζεις. Πρέπει να απομονώσω την ομάδα από τα πάντα, για να αποδώσει τα μέγιστα. Το πάθος πάει κόντρα στη λογική. Είναι κάτι σπουδαίο, αλλά δεν φέρνει πάντα ισορροπία κι εγώ θέλω ισορροπία σε κάθε δευτερόλεπτο της δουλειάς μου». 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης