Δούρου: Για εμένα εξουσία σημαίνει εκπλήρωση αποστολής

Δούρου: Για εμένα εξουσία σημαίνει εκπλήρωση αποστολής

Μίλησε για την επιλογή της να κρατά χαμηλό προφίλ τη σχέση της με τον πρωθυπουργό, τους στόχους της, αλλά και  το έργο της στην Περιφέρεια, με έμφαση στο Πεδίον του Άρεως και στην τραγωδία της Μάνδρας

Δούρου: Για εμένα εξουσία σημαίνει εκπλήρωση αποστολής
Την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της από την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε το απόγευμα στην ΕΡΤ η  περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

 Η κα Δούρου απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις για την επιλογή της να κρατά χαμηλό προφίλ, το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική, τη σχέση της με τον πρωθυπουργό, τους στόχους της, αλλά και για το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση στο Πεδίον του Άρεως και στο θέμα τραγωδίας της Μάνδρας.

Ειδικότερα, η κ. Δούρου, απαντώντας στην ερώτηση για την κριτική που της ασκείται σχετικά με την απουσία της από τα τηλεοπτικά στούντιο, επισήμανε ότι «ο αιρετός κατά την προεκλογική περίοδο δίνει τη μάχη του εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί αυτή τη θέση και μετά οφείλει να εργάζεται για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του».

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα κατά ποσό η «αποχή» της από τη δημόσια σκηνή τη διαφυλάττει από την όποια φθορά δέχεται η κυβέρνηση, η κ. Δούρου δεν δίστασε να τονίσει: «Εγώ δεν ήρθα στην Περιφέρεια για να φυλαχθώ από τα μνημόνια», και σημείωσε ότι «στις κρίσιμες στιγμές της κυβερνητικής προσπάθειας» πάντα ήταν παρούσα.  

Για τον Αλέξη Τσίπρα 


Η κα Δούρου, αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι πρόκειται για «μία σχέση δεκαετίας που έχει διαμορφωθεί μέσα στο πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ», ενός κόμματος που δεν είναι αρχηγοκεντρικό, δεν έχει βαρώνους και δελφίνους, όπως συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν είναι στοχοποιημένη η ίδια και η Περιφέρεια, η κ. Δούρου επισήμανε ότι ο πολιτικός οφείλει να ελέγχεται και να υφίσταται κριτική από «κάτι που ισχύει από την εποχή του Αριστοφάνη», τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που διαμείβεται σήμερα στα fake news και τα social media Κατάσταση η οποία αναγκάζει τον δημοσιογράφο, τον ερευνητή και τον πολιτικό αντι να είναι ταγοί της ενημέρωσης ή των πολιτικών προτεραιοτήτων, να ακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η ίδια προσθεσε σχετικά: «Εμείς πετύχαμε να βάλουμε την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή ως διοίκηση και αυτό, όπως τα νομίσματα, έχει δύο όψεις. Αισθανόμαστε ότι για την Περιφέρεια μιλάει ο κόσμος και από την άλλη αισθανόμαστε ότι υπάρχει μόνο η Περιφέρεια Αττικής – χιονίζει στην Αττική και περιμένουμε τι θα κάνει η Δούρου, χιονίζει αλλού και είναι φυσικό φαινόμενο. Βρέχει στην Αττική, δεν υπάρχει υπουργείο, δήμαρχος, δασαρχείο, μόνο η Δούρου. Βρέχει σε άλλη περιοχή της πατρίδας, είναι φυσικό φαινόμενο».

Για τη Μάνδρα και τις επικρίσεις

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε μετά τις καταστροφικές συνέπειες της φονικής καταιγίδας στη Μάνδρα, η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «θέμα παραίτησης τίθεται σε περίπτωση αβελτηρίας υφισταμένου, είτε πολιτικού είτε υπηρεσιακού, και ευθιξίας προισταμένου», προσθέτοντας ότι αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, όπως «έδειξε το Πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης» και τονίζοντας παράλληλα ότι η ίδια δεν κρύφθηκε και ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. 

«Επιλέξαμε να μην κρυφθούμε πίσω από την αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων και, μακριά από επικοινωνιακά τερτίπια και δελτία Τύπου, προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο για τη διερεύνηση των ευθυνών, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων της Περιφέρειας», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία που από ορισμένους «λοιδορήθηκε». 

«Εμείς θέσαμε τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που δεν ισχύει για όλους», είπε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης, παρατηρώντας ότι «έχουμε επιλέξει να δουλέψουμε πάνω σε υποδομές που δεν αποτελούν photo opportunity». «Δεν έχουμε μάθει ακόμη να μιλάμε στη βάση των παραγόμενων αποτελεσμάτων» προσέθεσε η ίδια.

Ο Ρουβίκωνας, τα Εξάρχεια και το Πεδίον του Άρεως

Ερωτηθείσα για τη δράση του Ρουβίκωνα, σημείωσε ότι αυτό που «πρέπει να μας απασχολεί» είναι ότι «ορισμένοι συμπολίτες μας βρίσκουν έκφραση στις δράσεις του». Σε ερώτηση για την εικόνα των Εξαρχείων και αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν «άβατο», η κ. Δούρου σημείωσε ότι με τον χαρακτηρισμό αυτό υπονοείται ότι «δεν μας αφορούν τα προβλήματα της περιοχής, η καθαριότητα, ο πολιτισμός», ενώ ειδικότερα με το ζήτημα της ασφάλειας, αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία, «είτε πρόκειται για τα Εξάρχεια, είτε για το Αιγάλεω, ή το Μενίδι».

Απαντώντας για την κατάσταση στο πεδίο του Άρεως, η κ. Δούρου τόνισε ότι μέσα από συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως ο ΣΕΓΑΣ, η Καμεράτα, κ.ά., η Περιφέρεια επιχειρεί να ανατάξει το πάρκο, με αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις καθώς και με βελτίωση των υποδομών του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης