Πόντας: Πρέπει να στηρίξουμε την δημοκρατία στην Τουρκία

Πόντας: Πρέπει να στηρίξουμε την δημοκρατία στην Τουρκία

Στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς

Πόντας: Πρέπει να στηρίξουμε την δημοκρατία στην Τουρκία
«Οφείλουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εθνική στρατηγική σε ότι αφορά την Τουρκία. Να μην παλινωδούμε λόγω πρόσκαιρων οικονομικών συμφερόντων ή αναγκών και να μη διολισθαίνουμε σε διγλωσσία εξωτερικής πολιτικής υπό την απειλή των συνόρων μας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ.

«Τουναντίον πρέπει να είμαστε αμετακίνητοι στην υποστήριξη των δημοκρατικών θεσμών και του κοσμικού χαρακτήρα αναφορικά με την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας» είπε και προσέθεσε:

Κλείσιμο
«Το σταθερό πλαίσιο των σχέσεών μας με τη γείτονα αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για την τόνωση της ανάπτυξης της χώρας μας, καθώς δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας και ευνοεί την απορρόφηση επενδύσεων από ξένους επενδυτές».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό και τις συνομιλίες για το Brexit, τόνισε:

«Η Ελλάδα πρέπει να ανακάμψει ως μια χώρα σοβαρή, συγκροτημένη και με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόψε ξεκινούν οι συνομιλίες Μ.Βρετανίας – Ε.Ε  αναφορικά με την κατάρτιση «Συνθήκη Ασφαλείας» που θα περιγράφουν τα μέτρα ρύθμισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ενόψει της πλήρους αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την άνοιξη του 2019. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις συνομιλίες αυτές, καθώς είναι η χώρα που αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα εισροής μεταναστών και προσφύγων και η συνθήκη αυτή υποδεικνύει το πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που μας επηρεάζουν άμεσα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης