Χρονοδιάγραμμα 15 ημερών από τον Κουρουμπλή για την πετρελαιοκηλίδα

Χρονοδιάγραμμα 15 ημερών από τον Κουρουμπλή για την πετρελαιοκηλίδα

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στηρίχθηκε κυρίως γύρω από θέματα της αξιολόγησης και τα 95 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν

Χρονοδιάγραμμα 15 ημερών από τον Κουρουμπλή για την πετρελαιοκηλίδα
Μεγαλύτερη βαρύτητα φέρεται να έδωσαν στο υπουργικό συμβούλιο σε άλλα θέματα, από ότι στα περί ευθυνών για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, καθότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση και στα 95 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά και στα νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. 

Συζητήθηκαν, όπως αναφέρουν πηγές,  οργανωτικού τύπου θέματα για την αξιολόγηση και μπήκαν συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα, όπου κάθε εβδομάδα θα υλοποιούνται συγκεκριμένοι στόχοι. Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου, αλλά και της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Νοέμβριο να έχει ολοκληρωθεί μεγάλος μέρος των προαπαιτούμενων. Όπως αναφέρουν πηγές, αφού κλείσει η αξιολόγηση το επόμενο βήμα είναι να περάσει η κυβέρνηση στο στάδιο για την τελική διαπραγμάτευση.  

Κλείσιμο
Παρ' όλα αυτά, όταν έλαβε το λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπεραμύνθηκε των δημοσίων τοποθετήσεών του, ενώ έδωσε και εκείνος χρονοδιάγραμμα για την επιτυχή λήξη των εργασιών απορρύπανσης των υδάτων από την πετρελαιοκηλίδα. Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό ανέρχεται σε 15 μέρες, μετά τις οποίες, το πρόβλημα θα έχει λήξει.

Σε άλλο θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος ενημέρωσε για το Eurogroup, μεταφέροντας ένας θετικό κλίμα, σε αντίθεση με όσα μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δημοσιονομικών μέτρων

Σχετικά με τα νομοσχέδια, αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή, μεταξύ άλλων, η ρύθμιση  για την ταυτότητα φύλλου, για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, του υπουργείου Εξωτερικών, για τα νωπά προϊόντα του Αγροτικού Ανάπτυξης και για τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά την ανταλλαγή στοιχείων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης