Θεοδωράκης: Δεν δίνεται άσυλο στη διακίνηση ιδεών αλλά στους τραμπούκους

Θεοδωράκης: Δεν δίνεται άσυλο στη διακίνηση ιδεών αλλά στους τραμπούκους

Πρόκειται για έναν συντηρητικό, παλιομοδίτικο νόμο που ενισχύει την κομματοκρατία, είναι, δηλαδή, ένας αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα

Θεοδωράκης: Δεν δίνεται άσυλο στη διακίνηση ιδεών αλλά στους τραμπούκους
Ως «αριστερίστικο αχταρμά με ακροδεξιά φρένα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση ο Σταύρος Θεοδωράκης
.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε πως «δυστυχώς για εσάς πάνω από όλα είναι το κόμμα» και εξήγησε: «Το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του. Ο νόμος Διαμαντοπούλου όσα καλά και αν έφερε γρήγορα ψαλιδίστηκε. Σήμερα επανέρχονται οι φοιτητοπατέρες».
 
Αναφορικά με τις διατάξεις για το άσυλο είπε πως «ζούμε την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας» εξηγώντας πως «στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν δίνεται άσυλο για τις ιδέες αλλά στους τραμπούκος».

«Μια Αυγούστου, οι φοιτητές απόντες, οι καθηγητές απόντες αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί όπως - όπως και γρήγορα - γρήγορα να πάρει αποφάσεις που θα σημαδέψουν το μέλλον των πανεπιστημίων, των φοιτητών, των καθηγητών και τελικά της κοινωνίας. Και είναι το τέταρτο από τα έξι επεισόδια της καλοκαιρινής επιθεώρησης "ψηφίστε, τροποποιήστε, τελειώσατε". Είναι το τέταρτο από τα έξι νομοσχέδια που η Βουλή καλείται να συζητήσει "στα πεταχτά"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για να προσθέσει «ο νόμος που θα ψηφίσουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι συντηρητικός, παλιομοδίτικος και ενισχύει την κομματοκρατία. Είναι ένα νόμος δηλαδή βγαλμένος από τα σπλάχνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ένας αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα. Ένας νόμος που διώχνει τους νέους, ένας νόμος που στερεί την ελπίδα από τους άξιους, ένας νόμος που κρατά τη χώρα μακριά από την Ευρώπη. Γιατί δυστυχώς και για σας, πάνω από όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και τελικά η συντήρηση. Η Ελλάδα ποτέ δεν ευτύχησε να έχει πανεπιστήμια μακριά από κόμματα, ταπεινά συμφέροντα και πονηρές συντεχνίες. Εξαιρέσεις υπήρξαν και υπάρχουν αλλά δεν αλλάζουν τον κανόνα».

«Το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του. Γι’ αυτό και τα όσα καλά έφερε ο νόμος Διαμαντοπούλου, ο νόμος που ψήφισαν 255 βουλευτές μετά από 18 μήνες διαβούλευσης, γρήγορα ψαλιδίστηκε. Τον ψαλίδισε το ΠΑΣΟΚ, τον ψαλίδισε η ΝΔ και τώρα ό,τι απέμεινε το ισοπεδώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Παιδεία καθυποταγμένη, αποκομμένη από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η κρίση στην χώρα μας είναι τόσο βαθιά και ατέλειωτη! Γιατί η Παιδεία, τα πανεπιστήμια είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και εσείς από το ‘15 δείξατε ότι θα ακολουθήσατε ακολουθούσατε τον παλιό δρόμο. Επιλέξατε περιφερειακούς διευθυντές που ήταν όλοι κομματικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όλοι. 11-2 η μεταξύ σας μοιρασιά. Μετά αλλάξατε τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολείων. Τους κάνατε συνδικαλιστές, αντί για διευθυντές. Κατεδαφίσατε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Το βάλατε στα πόδια μπροστά στους ακραίους της εκκλησίας. Επαναφέρατε τους αιώνιους φοιτητές. Κάνατε και κάνετε μικροκομματικά παιχνίδια με τις Πανελλήνιες. Και τώρα ήρθε η ώρα των Πανεπιστημίων» κατέληξε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης