Κουτσούμπας: Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη δείχνουν το άθλιο παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού

Κουτσούμπας: Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη δείχνουν το άθλιο παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού

«Το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση δεν φέρνει τίποτα νέο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ 

Κουτσούμπας: Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη δείχνουν το άθλιο παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού
Επίθεση εφ όλης της ύλης στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εκθεμελιώνει και τα δημόσια πανεπιστήμια άσκησε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το νομοσχέδιο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ απευθυνόμενος στα μέλη της πλειοψηφίας είπε ότι λαμβάνουν «πολύ καλό βαθμό καθώς φορτώσατε τον ελληνικό λαό με δύο επιπλέον μνημόνια» ενώ τους κάλεσε να απαντήσουν εάν η έξοδος στις αγορές «παγώνουν» τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα προνομοθετήθηκαν πρόσφατα για το 2019-2022. «Μήπως δεν θα ισχύσουν τα αιματοβαμμένα  πλεονάσματα; Προφανώς και όχι γιατί αυτά αποτελούν τα προαπαιτούμενα των αγορών» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

Κλείσιμο
Αναφορικά δε με τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν τον αποπροσανατολισμό. Οι αποκαλύψεις βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε πάνω στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια δεν εισηγείται «τίποτα νέο» και το κατέταξε στην κατηγορία των σχεδίων νόμων Γιαννακου και Διαμαντοπούλου.

«Θεσμοθετείτε το μεγαλύτερο άνοιγμα των ΑΕΙ στο μεγάλο παζάρι της μετα-λυκειακής. Ούτε μια αράδα δεν αφορά τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει άσυλο στην επιχειρηματική δράση των ιδρυμάτων. Τα δημοσιονομικά των πανεπιστημίων γίνονται βορά στις μνημονιακές επιταγές» είπε χαρακτηριστικά για να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προωθούμενες διατάξεις. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης