Τετ-α-τετ Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη τη Δευτέρα στη Βουλή

Τετ-α-τετ Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη τη Δευτέρα στη Βουλή

Προϊόν συναντίληψης η απόφαση για τη συνάντηση - Αναμένεται να δοθούν εξηγήσεις για τις «τζάμπα μαγκιές» όπως είχε χαρακτηρίσει ο κ. Μεϊμαράκης τη απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ψηφίσει την όποια συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές

Τετ-α-τετ Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη τη Δευτέρα στη Βουλή
Προσπάθεια να επουλωθούνοι πληγές που δημιουργήθηκαν από τη δημόσια διαφωνία τους θα καταβάλουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όπως πληροφορείται το www.protothema.gr οι κύριοι Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης συνομίλησαν στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ το μεσημέρι της Πέμπτης και αποφάσισαν να συναντηθούν κατ' ιδίαν για να συζητήσουν και να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις για το περιστατικό της 2ας Μαρτίου. Την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξε να αμφισβητήσει δημοσίως την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταψηφίσει η ΝΔ την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε χαρακτηρίσει σαν... τζάμπα μαγκιές την κίνηση του κ. Μητσοτάκη.

Κλείσιμο
Σήμερα ωστόσο, οι δύο συζήτησαν και συμφώνησαν να τα πουν από κοντά τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 12:30 στη Βουλή, θέλοντας να διαλύσουν τις σκιές στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η απόφαση για το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν προϊόν «συναντίληψης» με σκοπό να αρθεί η αμοιβαία καχυποψία, όπως εξηγούσαν συνεργάτες των δύο πολιτικών.
Το επεισόδιο μετά τη δήλωση Μεϊμαράκη για τις τζάμπα μαγκιές

Η επανεμφάνιση του πρώην πρόεδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος επέλεξε να διαφοροποιηθεί ηχηρά από την επίσημη γραμμή του κόμματος μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο που, εν είδει 4ου Μνημονίου, ετοιμάζεται να προωθήσει στη Βουλή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε προκαλέσει ταραχή στο κόμμα που εμφανίζεται από τα γκάλοπ να έχει ισχυρό προβάδισμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Στις 2 Μαρτίου, ο κ. Μεϊμαράκης έσπασε την πολύμηνη σιωπή του και εμφανίστηκε στη Βουλή για να χαρακτηρίσει, μιλώντας με δημοσιογράφους, «τζάμπα μαγκιές» τα περί καταψήφισης των επερχόμενων μέτρων. Και, ταυτόχρονα, να ταχθεί υπέρ της συνεννόησης με το επιχείρημα ότι «όλοι την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε», θέση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, καθώς ήρθε ως συνέχεια ισχυρισμών κυβερνητικών αξιωματούχων ότι «ιστορικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης» διαφωνούν με τους χειρισμούς του Μητσοτάκη και το αίτημα του για εκλογές. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης