Στα 1,136 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Στα 1,136 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Το ποσό μειώθηκε σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο κατά 680 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ειδικής χρηματοδότησης που έλαβε ο οργανισμός από την εκταμίευση της υποδόσης του δανείου 

Στα 1,136 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ
Σε... στρατηγικό κακοπληρωτή εξελίσσεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς παρά την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που καταγράφηκε το τελευταίο έτος εξακολουθεί να χρωστά σε ιδιώτες 1,136 δισ. ευρώ!

Όπως, ανέφερε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
Κλείσιμο
, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού μειώθηκαν σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο κατά 680 εκατ. ευρώ. Εξήγησε ωστόσο ότι ο ρυθμός αποπληρωμής οφείλεται κυρίως στην ειδική χρηματοδότηση που έλαβε από την εκταμίευση της υποδόσης του δανείου. 

Αναφορικά με την είσπραξη του claw back ο κ. Μπερσίμης υποστήριξε ότι καθυστερεί προκειμένου να μην δημιουργηθούν κλυδωνισμοί στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ωστόσο να πείσει την αντιπολίτευση.

«Γιατί δεν εισπράττετε το claw back; Εμείς μαθαίνουμε ότι είναι 650 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος; Εγώ μιλάω με ντοκουμέντα δεν κάνω Συριζο-μαθηματικά. Κάνετε πλάτη σε κάποιους γι’ αυτό δεν το εισπράττετε; Χαϊδεύετε κάποιους; Του 2016 λέω όχι του 2017», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ).
 
«Το ζητούμενο είναι να μας πείτε πώς θα λύσετε το πρόβλημα με τα 1,1 δισ. των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων», τόνισε από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης