Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης - Brexit και προσφυγικό στην «ατζέντα» του διαλόγου τους

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον
Με τον αρχιτέκτονα του Brexit, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης! Οι δύο άνδρες, που γνωρίζονται από παλιά και τους συνδέει πλέον το γεγονός ότι ο πρώτος ήταν υπουργός Εξωτερικών προ διετίας, ενώ ο δεύτερος έγινε μόλις τώρα, συναντήθηκαν όλως τυχαίως, καθώς διασταυρώθηκαν οι διαδρομές τους από και προς τις διακοπές.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναχωρούσε με την οικογένεια του για Λονδίνο, αφού τέλειωσε η εβδομάδα των διακοπών στο Πήλιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφτανε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα. 
Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ιδιαίτερα πρόσχαρος και ενθουσιασμένος για το ελληνικό καλοκαίρι και έπιασε αμέσως κουβέντα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανταλλάσσοντας απόψεις τόσο για θέματα εξωτερικών, όσο και για την οικονομία.
Κλείσιμο

Άλλωστε το Brexit και το πώς διαγράφεται πλέον το μέλλον της Ευρώπης, απασχολεί τους πάντες, ενώ υπάρχει και μία ιδιότυπη "συγγένεια" ανάμεσα σε Βρετανία και Ελλάδα, αφού πριν το Brexit υπήρχαν τα σενάρια του Grexit. Οι δύο πληθωρικοί πολιτικοί συζήτησαν ακόμα για την προσφυγική κρίση και την κατάσταση στην Τουρκία, θέματα ιδιαίτερα ακανθώδη - ενωμένη και μη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης