Πρωτοφανές: Ψηφίζουν τα μέτρα και υπόσχονται ότι θα τα... αλλάξουν!

Πρωτοφανές: Ψηφίζουν τα μέτρα και υπόσχονται ότι θα τα... αλλάξουν!

Φταίνε και οι... άλλοι, για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαλούν τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης οι οποίοι ψήφισαν τη συμφωνία του Ιουλίου

Πρωτοφανές: Ψηφίζουν τα μέτρα και υπόσχονται ότι θα τα... αλλάξουν!
Σε υπόσχεση - που παραπέμπει σε μια ακόμα αυταπάτη – για λήψη αντισταθμιστικών μέτρων μετατράπηκε ο θρήνος των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην νησιωτική Ελλάδα.

Αντί πραγματικής λύσης σε ένα πρόβλημα που πλήττει άμεσα την νησιωτική Ελλάδα, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές επέλεξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο των… υποσχέσεων. «Η διάταξη εμένα με καίει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Συρμαλένιος για να προσθέσει όμως ότι δεν «πουλάει» μόνο ο ίδιος τα νησιά αλλά και όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν το περασμένο καλοκαίρι την συμφωνία.

Κλείσιμο
«Όλοι ψηφίσαμε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ νησιών. Σήμερα έρχονται οι της αντιπολίτευσης να μας κατακεραυνώσουν ότι δήθεν εμείς πουλάμε τα νησιά και αυτοί τα υπερασπίζονται». Σε άλλο σημείο επέμεινε ότι «εγώ θεωρώ λάθος την διάταξη και καλώ την κυβέρνηση μέχρι τέλος του χρόνου να ψηφιστούν αντισταθμιστικά. Ξέρω ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση» ενώ παράλληλα κάλεσε τους υπουργούς να δεχθούν τροπολογία για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – όχι σε όλη την χώρα – στα μικρά νησιά εως 300 κατοίκους.

Νωρίτερα, και ο κ. Δημήτρης Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκάνησα ) κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι ψήφισε την συμφωνία που προέβλεπε την μείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει και θα βρει «αντίρροπα» μέτρα που θα ανακουφίσουν τις επιπτώσεις που προκαλεί η φοροκαταιγίδα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στα νησιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης