Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος

«Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι προδιαγεγραμμένη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Προσδεθείτε γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», προειδοποίησε

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος
«Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι προδιαγεγραμμένη, διότι το μίγμα των νέων μέτρων οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα σε ένα νέο φαύλο κύκλο την οικονομία», δήλωσε σήμερα ο
Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα τεθούν σε ψηφοφορία την Κυριακή στη Βουλή, υπογράμμισε ότι το κόμμα του
«δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος» και ότι ούτε ο ίδιος προτίθεται να στηρίξει πολιτικές μιας «ανίκανης κυβέρνησης».


Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι, όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στα Μνημόνια και είναι αναγκαίες, καθώς είναι τελείως «αναξιόπιστη». «Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, ούτε έχει τη δυνατότητα να τις υλοποιήσει», ανέφερε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως το δικό του κόμμα του ξέρει τι χρειάζεται για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

Εμείς ξέρουμε ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται και πώς θα τις πραγματοποιήσουμε, υπογράμμισε, ζητώντας να γίνουν άμεσα εκλογές για να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

«Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης για τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται ένα άλλο μίγμα πολιτικής.



Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ σε κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Νεαπόλεως


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα επισκέφθηκαν σήμερα μαζί κοινωνικές δομές της Μητρόπολης σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις τους και να συζητήσει με τους ανθρώπους που τις λειτουργούν


«Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρέπει να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία και να υποστηρίζεται έμπρακτα»,
τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αλληλεγγύης και ενότητας της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.



«Με χαρά και με συγκίνηση, επισκέπτομαι σήμερα τη δυτική Θεσσαλονίκη, την Ιερά Μητρόπολή Νεαπόλεως και τις κοινωνικές δομές, που με πολύ κόπο και με πολύ μεράκι, εσείς οι ιερείς, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, έχετε στήσει εδώ, για να μπορείτε να παρέχετε υπερπολύτιμες υπηρεσίες σε αυτούς τους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε:

«Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρέπει να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία. Και να μην αναγνωρίζεται απλά στα λόγια, αλλά να υποστηρίζεται και έμπρακτα. Διότι η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα, αλλά και την τοπική γνώση, να εντοπίζει στοχευμένα τους θύλακες της ακραίας φτώχιας και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην επίλυση ιδιαίτερα οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Πρέπει να σας πω ότι θα φύγω από τη δυτική Θεσσαλονίκη πιο αισιόδοξος. Και θα φύγω πιο αισιόδοξος, διότι σε μια περίοδο γκρίζα, σε μια περίοδο σκοτεινή, απλοί άνθρωποι, φτωχοί άνθρωποι, με το παράδειγμά τους, στέλνουν σε όλους μας ένα μάθημα ειρήνης, αλλά και ένα μάθημα αλληλεγγύης. Γιατί αυτή η κοινωνία και αυτή η χώρα θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή τη βαθιά κρίση που τη μαστίζει, μόνο αν αντιληφθούμε και πάλι την χαμένη αξία της ενότητας και της συλλογικότητας. Και μόνο αν αφήσουμε πίσω μας ψεύτικους διχασμούς οι οποίοι τόσο τραυμάτισαν τη χώρα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως ευχαρίστηκε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και ευχήθηκε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, «να αναστηθεί ο τόπος μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης