Σε… βέρτιγκο οι κυβερνητικοί βουλευτές από το πολυνομοσχέδιο

Σε… βέρτιγκο οι κυβερνητικοί βουλευτές από το πολυνομοσχέδιο

Το μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, ώστε να περιορίσει την έκφραση των όποιων διαφωνιών

Σε… βέρτιγκο οι κυβερνητικοί βουλευτές από το πολυνομοσχέδιο
Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Τετάρτης, που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή η σκληρή δοκιμασία που περνούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα όσα προβλέπονται ή παραλίγο να περιληφθούν σε αυτό. Δεν είναι μόνο η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, ιδίως μετά την αλλαγή στάσης της ΝΔ, που απορρίπτει σχεδόν τα πάντα από τα νέα μέτρα, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν θολά σημεία στο πολυνομοσχέδιο για κρίσιμα θέματα, αλλά και αλλαγές που δοκιμάζουν τα νεύρα των κυβερνητικών βουλευτών, όπως η λίστα με τους οργανισμούς προς ιδιωτικοποίηση.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες μιλούν για «βέρτιγκο» των κυβερνητικών βουλευτών, ότι δηλαδή νιώθουν σαν τους πιλότους που προσβάλλονται από τη συγκεκριμένη «ασθένεια» και δεν ξέρουν εάν πηγαίνουν προς τα πάνω (όπως τους λέει η ηγεσία) ή πέφτουν (όπως τους λένε όλοι οι άλλοι και ίσως και το ένστικτό τους)!   

Το μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, ώστε να περιορίσει την έκφραση των όποιων διαφωνιών, αν και μάλλον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης στο κοινοβούλιο να υπάρξει οποιαδήποτε ρωγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και το επιτελείο του Μαξίμου αφενός αξιοποιούν την  όξυνση που κυριαρχεί στη συζήτηση στο κοινοβούλιο, ώστε να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και αφετέρου με συνεχή ενημερωτικά σημειώματα και διορθώσεις επιχειρούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων.

Για παράδειγμα μόλις αποκαλύφθηκε ότι στη λίστα με τις προς πώληση δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται και οργανισμοί «υπεράνω υποψίας», όπως των αστικών συγκοινωνιών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν σοκ, με το Μαξίμου να διορθώνει τον κατάλογο και να διαβεβαιώνει στη συνέχεια ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τελικά.

«Tα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη. Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν» αναφερόταν σχετικά.
Κλείσιμο

Είναι επίσης ενδεικτικό της επικοινωνιακής και πολιτικής στρατηγικής της κυβέρνησης ότι προσπάθησε να αξιοποιήσει στο έπακρο την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να προκαλέσει τα αντανακλαστικά των κυβερνητικών βουλευτών και να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία τους προς την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το απόγευμα της Κυριακής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης