Γεροβασίλη: Εκκρεμεί το αν ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα

Γεροβασίλη: Εκκρεμεί το αν ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα

Σε θολό τοπίο κρατά η κυβέρνηση πολλές λεπτομέρειες του μηχανισμού στον οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας

Γεροβασίλη: Εκκρεμεί το αν ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα
Σε θολό τοπίο εξακολουθεί να κρατά η κυβέρνηση το ποια θα είναι τα μέτρα που θα λαμβάνονται στην περίπτωση ενεργοποίησης του «κόφτη» για τον οποίο υπήρξε μια κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας
. Ενδεικτικές οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη
Κλείσιμο
σε μια προσπαθεια να κάνει μια επικοινωνιακή διαχείριση της υποχώρησης που στην πραγματικότητα σημειώθηκε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Θα αφορά δυνατότητα και για φορολογικά μέτρα αλλά και για μείωση δαπανών. Η κυβέρνηση θα παίρνει την απόφαση. Μιλάει για αλλαγή του προϋπολογισμού που θα γίνεται με εισήγηση της κυβέρνησης» ήταν η σχετική απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου σε ερώτηση για το ποια μέτρα θα περιλαμβάνει ο περίφημος «κόφτης» κατά τη διάρκεια συνέντευξή της στο σταθμό Παραπολιτικά FM.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη φράση «κόκκινη γραμμή» σε ερώτηση για το αν το να λαμβάνει τις αποφάσεις η κυβέρνηση είναι κάτι στο οποίο βάζει βέτο το Μαξίμου.

Επέμεινε, επίσης, στη «γραμμή» που χάραξε αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup η κυβέρνηση ότι «δεν υπήρξε απόφαση για επιπρόσθετα μέτρα» λέγοντας, όμως, ότι «αυτό το οποίο αποτυπώθηκε χθες αλλά μένει να συζητηθεί είναι ότι αυτός ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα. Μιλάει για αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα δεν υπάρχουν».

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα του χρέους η κυβερντητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι για «πρώτη φορά μπαίνει και αποτυπώνεται και σε κείμενο ότι ολοκληρώνεται πρόταση για την διαχείριση του χρέους για να είναι βιώσιμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης