Συνάντηση με τον Ομπάμα... φαντασιώθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Χαρίτσης

Συνάντηση με τον Ομπάμα... φαντασιώθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Χαρίτσης

Απίστευτη γκάφα του Αλέξη Χαρίτση που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον - Μόλις κατάλαβαν ότι ανακάλυψαν συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που δεν έγινε ποτέ, το επιτελείο του κ. Χαρίτση έστειλε ορθή επανάληψη με τον πιο... σεμνό τίτλο: «O Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ»

Συνάντηση με τον Ομπάμα... φαντασιώθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Χαρίτσης
Ο μικρομεγαλισμός των στελεχών της κυβέρνησης, που θεωρούν ότι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου ο ομφαλός της γης και όλοι τρέχουν να ασχοληθούν μαζί της, γνωρίζει ημέρες δόξας! Ακόμα και μικρομεσαία στελέχη, όπως για παράδειγμα ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Αλέξης Χαρίτσης, συναντώνται με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Προσοχή: δεν είναι καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά ο τίτλος δελτίου τύπου, που εξέδωσε ο εν λόγω υφυπουργός, για την παρουσία του στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ και στο επίσημο δείπνο που παραθέτει κάθε χρόνο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Για κάποιους, ακόμη και μια χειραψία στο πόδι, σε μια εκδήλωση όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει χειραψία και ανταλλάσσει μερικές τυπικές κουβέντες με τους επικεφαλής της Ομογένειας μπορεί να βαπτιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Κλείσιμο


«Συναντήσεις του Υφυπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν» ήταν ο τίτλος του δελτίου τύπου, που διορθώθηκε στη συνέχεια, μόλις προφανώς κατάλαβαν την γκάφα στο επιτελείο του, στο πιο... σεμνό «O Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ».

Έτσι μετά το περσινό περιστατικό, όπου μία τυπική χειραψία και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, που κράτησε μερικά δευτερόλεπτα, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μπάρακ Ομπάμα, έγινε... επίσημη και μακρά συνομιλία, έρχεται και η ιστορία με τον κ. Χαρίτση για να επιβεβαιώσει ότι κάτι τρέχει με τη σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και πως η μπουρζουαζία ασκεί τελικά ακατανίκητη και διόλου κρυφή γοητεία στους αριστερούς.



Μπορεί να κατάλαβε ότι κακως εξέλαβε την χειραψία με τον πλανητάρχη σαν... συνάντηση, όμως ο υφυπουργός Οικονομίας δεν σταμάτησε εκεί. Ο κ. Χαρίτσης που δεν επικαλείται μεν, στο κείμενο της ανακοίνωσης, συνομιλία με τον κ. Ομπάμα, ισχυρίζεται ωστόσο περίπου ότι σχεδόν όλο το βράδυ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκανε άλλη δουλειά από το να συνομιλεί μαζί του για όλα. Εάν αυτά που παρουσιάζει ο κ. Χαρίτσης για τη συνομιλία του με τον κ. Μπάιντεν είναι απλώς μία περίληψη, τότε η κουβέντα των δύο ανδρών είναι πιθανόν να διήρκησε τόσο πολύ, που να μην πρόλαβαν ούτε να... φάνε! Εάν πάλι υπολογίσει κανείς με πόση ελαφρότητα ο κ. Χαρίτσης ανακοινώνει ότι τα είπε με τον Ομπάμα, μπορεί να βγάλει ακόμη και το συμπέρασμα ότι ο υφυπουργός με κάποιον άλλο μιλούσε τόση ώρα και απλώς νόμιζε ότι ήταν ο Μπάιντεν!

Ιδού τι λέει ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης στην... πολύ «σοβαρή» και... τόσο «μετρημένη» ανακοίνωσή του για τη συζήτησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο:

Ο Υφυπουργός κ. Χαρίτσης είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν όπου επισήμανε την ανάγκη να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ώστε να δοθεί στη χώρα η ευκαιρία να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της σχέδιο και να δοθεί μια νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Σε δήλωση του, μετά την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατό η σημαντική αυτή εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα σημείωσε:



«Είχα, σήμερα, την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στη λαμπρή εκδήλωση, που οργάνωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, παρουσία του Αντιπροέδρου Μπάιντεν και με τιμώμενο πρόσωπο τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής Δημήτριο για την 195η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, είχα την ευκαιρία μίας κατ’ ιδίαν, πολύ παραγωγικής συζήτησης με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν. Από πλευράς μου, παρουσίασα τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα πολύ κρίσιμα ζητήματα, που βρίσκονται τη στιγμή αυτή σε εξέλιξη και αναφέρομαι, βεβαίως, στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος που, μετά τη Συμφωνία του καλοκαιριού, έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε την επόμενη τριετία. Τόνισα στο συνομιλητή μου ότι η κυβέρνηση μας, ήδη μέσα στους πρώτους έξι μήνες, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Η μεγάλη προσπάθεια είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, κάτι το οποίο είναι επωφελές για όλες τις πλευρές.



» Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τη συμπαράστασή του και συμφώνησε ότι πρέπει όλες οι πλευρές, να δουλέψουν τώρα προς την κατεύθυνση έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Παράλληλα, εξήρε τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού στο Προσφυγικό ζήτημα, την αλληλεγγύη που έχουμε δείξει στους πρόσφυγες, αλλά και την προσπάθεια που έχει γίνει για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό ευρωπαϊκό ζήτημα.

» Στη συνέχεια, μου δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνω στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ότι βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό, στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο, να εφαρμόσουμε το νέο αναπτυξιακό νόμο και να απορροφήσουμε τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να δοθεί μία νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Είναι και από την άποψη αυτή, επομένως, κρίσιμο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και, αμέσως μετά, να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, όπως προβλέπει η Συμφωνία. Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συμφώνησε με τις θέσεις αυτές και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει και προσωπικά προς την κατεύθυνση αυτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης