Le Monde: Βερολίνο και Παρίσι στέλνουν 600 εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα

Le Monde: Βερολίνο και Παρίσι στέλνουν 600 εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα

«Η ελληνική κυβέρνηση... ζήτησε την βοήθεια των κρατών μελών της Ε.Ε για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα 

Le Monde: Βερολίνο και Παρίσι στέλνουν 600 εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα
Γαλλία και Γερμανία προτίθενται να συνδράμουν την Ελλάδα με 600 εμπειρογνώμονες, αστυνομικούς και ειδικούς σε θέματα ασυλου, προκειμένου να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας για το προσφυγικό. 
   
«Παρίσι και το Βερολίνο προτίθεται να αποστείλουν μέχρι και 600 αστυνομικούς και ειδικούς σε θέματα άσυλου στην Ελλάδα», όπως δηλώνουν οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, της Γαλλία και της Γερμανίας, σε κοινή τους επιστολή. Η Αθήνα είναι στην "πρώτη γραμμή" της συμφωνίας Ε.Ε - Τουρκίας για την επιστροφή των προσφύγων στην Άγκυρα.
 
Κλείσιμο
"Εξαίροντας την αναγκαιότητα επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή μεταξύ των 28 κρατών μελών και την Άγκυρα, "η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες να στείλουν εμπειρογνώμονες στα νησιά του Αιγαίου", υποστηρίζουν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και ο Γερμανός ομόλογός του, Τόμας ντε Μεζιέρ. 
   
"Η ελληνική κυβέρνηση... ζήτησε την βοήθεια των κρατών μελών της Ε.Ε για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" σχολιάζοντας πως Γαλλία και Γερμανία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Αθηνών και ζήτησαν και από τις άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. 
 
"Ελπίζουμε ότι περισσότερα κράτη μέλη θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», επειδή μόνο αν εργαστούμε από κοινού θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την πρωτοφανή κρίση στην Ελλάδα", προσθέτουν οι δύο υπουργοί. 
 
Σύμφωνα με  υπολογισμούς της Κομισιόν, περίπου 4.000 εμπειρογνώμονες θα πρέπει να κινητοποιηθούν για τη συγκεκριμένη επιχείρηση εφαρμογής της συμφωνίας.  Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού δικτύου NTV επεσήμανε ότι, η Αθήνα δεν μπορεί να εφαρμόσει την συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο "deal" με την Άγκυρα.  

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του γερμανικού δικτύου, ο Γερμανός δημοσιογράφος Issio Ehrich ανέφερε ότι, η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει την αμφιλεγόμενη συμφωνία τη Ε.Ε με την Τουρκία η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ επειδή δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό διερμηνέων, ειδικών σε θέματα ασύλου και δικαστών. Οι επιστήμονες αυτοί είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή της συμφωνίας η οποία προβλέπει την έναρξη επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, όπως διευκρινίζεται στο επίμαχο ρεπορτάζ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης