Κυριάκος προς Ευρωπαίους: Το συντομότερο λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία

Κυριάκος προς Ευρωπαίους: Το συντομότερο λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ότι «οποιαδήποτε προσέγγιση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί  σε βάρος των θεμελιωδών αξιών της Ένωσης»

Κυριάκος προς Ευρωπαίους: Το συντομότερο λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία
Την ανάγκη να μην πληγούν οι θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες στο βωμό της οποιαδήποτε προσέγγισης της Ευρώπης με την Τουρκία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την απόφαση να κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επέμεινε ότι πρέπει η ευρωπαϊκή ηγεσία να προχωρήσει στην υπογραφή μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής συμφωνίας με τη γειτονική μας χώρα για να σταματήσουν οι ροές από το Αιγαίο.

Κλείσιμο
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχει δραματικά επιδεινωθεί, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, ως αποτέλεσμα ανεύθυνων, μονομερών αποφάσεων συγκεκριμένων κρατών  να κλείσουν τα βόρεια σύνορα.

Σήμερα, περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται απομονωμένοι στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια πρωτοφανή  ανθρωπιστική κρίση.

Είναι περισσότερο από απαραίτητο να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε και της Τουρκίας, το συντομότερο δυνατό.  Χρειάζεται μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική, προκειμένου να  συγκρατήσει σημαντικά τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών σε όλο το Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, είναι εξίσου σημαντικό το αρχικό σχέδιο μετεγκατάστασης να παραμείνει ενεργό  με σκοπό η Ελλάδα να αντιμετωπίσει  τον όγκο των προσφυγών που είναι συσσωρευμένο στην Ελλάδα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Οποιαδήποτε προσέγγιση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί  σε βάρος των θεμελιωδών αξιών της Ένωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης