Αντιπολεμική φάρσα από τον Κούλογλου και τους YES MEN στο Ευρωκοινοβούλιο

Αντιπολεμική φάρσα από τον Κούλογλου και τους YES MEN στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι Αμερικανοί ακτιβιστές έστησαν εικονική συνέντευξη Τύπου και ως στελέχη πολυεθνικής εταιρείας παρουσίασαν μία σφαίρα... προστασίας από τρομοκρατικές ενέργειες και καιρικά φαινόμενα

Αντιπολεμική φάρσα από τον Κούλογλου και τους YES MEN στο Ευρωκοινοβούλιο
Μεγάλη έκταση στο διεθνή Τύπο έλαβε η αντιπολεμική φάρσα που οργάνωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς ακτιβιστές, YES MEN, στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι τελευταίοι έστησαν μία εικονική συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Andy Bichlbaum, των Yes Men, προφασίστηκε τον Διεθύνοντα Σύμβουλο πολυεθνικής εταιρείας, παρουσιάζοντας μία τεράστια αμυντική σφαίρα, την ENDURAsphere, μέσα στην οποία οι έχοντες τα απαιτούμενα κεφάλαια, θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις ή από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πολλοί παριστάμενοι από τα δεκάδες μέσα ενημέρωσης πίστεψαν ή και θεώρησαν αξιόλογη την πρόταση της εταιρείας. Αργότερα οι διοργανωτές αποκατάστησαν την αλήθεια, εξηγώντας ότι η χωρίς προηγούμενο δράση είχε στόχο είχε να καταδείξει την αναποτελεσματικότητα των τρόπων με τους οποίους τα κράτη αντιμετωπίζουν έως τώρα το πρόβλημα της τρομοκρατίας. 

Κλείσιμο
Η πετυχημένη, εφόσον «τσίμπησαν» όσοι ήταν παρόντες, φάρσα, αποτυπώθηκε σε μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης, όπως ο Telegraph, ο οποίος ανέφερε: 
Οι Yes Men κάνουν αντιτρομοκρατική φάρσα στο Ευρωκοινοβούλιο
«Η συνέντευξη Τύπου είχε κανονιστεί με τη βοήθεια του Έλληνα ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου, ως μέρος του αφιερώματος που διοργάνωσε για το Charlie Hebdo. Οι Yes Men περιέγραψαν τη δράση ως την πρώτη δράση αυτού του είδους που έλαβε χώρα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ευρωβουλευτής Κούλογλου δήλωσε: Αν θέλουμε να υπονομεύσουμε τους τρομοκράτες, θα πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να  δεχθούμε τους πρόσφυγες από τη ΜέσηΑνατολή και να περιθωριοποιήσουμε τους εξτρεμιστές εγκαθιδρύοντας το διάλογο με μετριοπαθείς δυνάμειςστο Ισλάμ. Πρέπει επίσης να ενσωματώσουμε καλύτερα τη νεολαία στις πιο ευπαθείς κοινότητες».
 
Η βελγική Le vif έγραψε: 
Καταγγέλοντας με χιούμορ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

«Μια ψεύτικη συνέντευξη Τύπου που διατυμπανίζει προσωπικές αντιτρομοκρατικές λύσεις, διοργανώθηκε στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, για να εκθέσει με χιούμορ τιςπαραδοσιακές μεθόδους του αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής.
‘Με αυτή τη δράση, θέλαμε να πούμε ότι όλες οι παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης των πραγματικών κινδύνων της τρομοκρατίας έχουν αποτύχει και πρέπει να βρούμε άλλες εναλλακτικές. Όχι φυσικά αυτή, που είναι μια αστεία και τραβηγμένη λύση’ είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ενωτικής Αριστεράς στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga».
 
Η βελγική Le soir ανέφερε με τη σειρά της: 
Φάρσα η στολή επιβίωσης που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κάλεσε τους Yes Men να καταγγείλουν με χιούμορτις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής. Η προσέγγιση αυτή είχε στόχο ναεπιστήσει την προσοχή στην αποτυχία των σημερινών πολιτικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Μπορείτε να πάρετε μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει σε κατάσταση συναγερμού όλο το χρόνο, προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής. Μερικές φορές είναι απαραίτητο, αλλά πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για την προσφυγική κρίση και για την τρομοκρατία, ώστε να αντιμετωπιστεί τοπρόβλημα σε βάθος χρόνου’, είπε ο ίδιος στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης