Τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά

Τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά

«Η ελληνική πολιτεία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών της και να λειτουργεί ως αρωγός στις καθημερινές δυσκολίες»

Τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά
Στον ποταμό Εσχατιάς στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων βρέθηκε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
, Φώφη Γεννηματά
Κλείσιμο
προκειμένου να δει από κοντά μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι έπειτα από την τελευταία έντονη νεροποντή που «έπνιξε» την Αθήνα και έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

 
Στις 22 Οκτωβρίου ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου, όταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τη μητέρα του, μπήκαν νερά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να πνιγεί .

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα άτομα που έχασαν τη ζωή τους εκείνες τις ημέρες επειδή η πολιτεία ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τις κακοτεχνίες στις περιοχές όπου υπάρχουν ρέματα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.    



Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της 43χρονης μητέρας δυο παιδιών από το Καματερό όπου έχασε τη ζωή της την ίδια ημέρα όταν βγήκε από το σπίτι για να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Το πτώμα της βρέθηκε στην Φρεαττύδα στον Πειραιά.

Στην περιοχή του Μενιδίου βρέθηκε και ο τρίτος από τους τέσσερις συνολικά νεκρούς, στις 28 Οκτωβρίου, στο ρέμα που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγίων Κωνσταντίνου και Αριστοτέλους.

Επίσης, στην ίδια περιοχή, αγνοούνταν επί ώρες και ένας πυροσβέστης ο οποίος κλήθηκε από τους κατοίκους που αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Πέρασαν ώρες μέχρι να εντοπιστεί από τους  συνάδελφους του, επειδή ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο ίδιος είχε εγκλωβιστεί στις λάσπες. 



Εκείνες τις μέρες κατέρρευσε ακόμα και μία μονοκατοικία που ήταν χτισμένη δίπλα από το ρέμα στην περιοχή του Καματερού. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος της περιοχής, έκλεισε το δρόμο της λεωφόρου Φυλής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απατηλές έως τώρα υποσχέσεις της πολιτείας ότι θα γίνουν τα απαραίτητα έργα στην περιοχή προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη των αντιπλημμυρικών έργων.   

Η κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε και την περιοχή του Καματερού ενώ υποσχέθηκε στους  κατοίκους ότι θα θέσει το σοβαρό αυτό θέμα στη Βουλή "καθώς η ελληνική πολιτεία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών της και να λειτουργεί ως αρωγός στις καθημερινές δυσκολίες".

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τέσσερα ΚΑΠΗ στην περιοχή Μυκονιάτικα και συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και με τους πολίτες ενώ ήπιε τον καφέ της σε καφενείο του Καματερού.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και σε αυτή την περιοχή τα προβλήματα μετά από μία έντονη νεροποντή είναι μεγάλα. Στις τελευταίες πλημμύρες, είδαμε τη στάθμη του Κηφισού ποταμού να φτάνει στο ύψος του δρόμου και να γεμίζει με νερά το οδόστρωμα και η κυκλοφορία να διακόπτεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης