Γεννηματά για υπόθεση Πανούση: Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί»

Γεννηματά για υπόθεση Πανούση: Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί»

«Να μην έχει ψευδαίσθηση ότι αυτή η σοβαρή υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί» προειδοποίησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά για υπόθεση Πανούση: Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί»
Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση είναι ένα «θέμα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να "κουκουλωθεί"», τόνισε κατά την συνεδρίαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά. 

Η κυρία Γεννηματά προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση «να μην έχει ψευδαίσθηση ότι αυτή η σοβαρή υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί», καθώς πρόκειται για «καταγγελίες που δεν αντιμετωπίζονται με αντιπερισπασμούς, εκφοβισμούς και απειλές», ενώ σημείωσε πως συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη πέφτουν «σε παγίδα αντιφάσεων».

Κλείσιμο
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρει βαρύτατες καθοριστικές πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς του» τόνισε και επισήμανε πως οι ευθύνες αυτές «επεκτείνονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης».

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να διενεργήσει σε βάθος και με ταχύτητα έρευνα, για τυχόν παράνομες ενέργειες και εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτές» κατέληξε η κυρία Γεννηματά και τόνισε πως από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από τις καταθέσεις του Γιάννη Πανούση και του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, θα καθοριστούν και οι επόμενες ενέργειες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά: 
«Είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ και στο σημαντικό θεσμικό-πολιτικό θέμα, που προέκυψε από τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση. Καταγγελίες που δεν αντιμετωπίζονται με αντιπερισπασμούς, εκφοβισμούς και απειλές, όπως αυτές που επιχειρεί η Κυβέρνηση πέφτοντας σε παγίδα αντιφάσεων. Το θέμα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί», γιατί αφορά την λειτουργία των θεσμών, την λειτουργία «ευαίσθητων» υπηρεσιών του Κράτους, την ασφάλεια των πολιτών. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διενεργήσει σε βάθος και με ταχύτητα έρευνα, για τυχόν παράνομες ενέργειες και εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρει βαρύτατες καθοριστικές πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς του, ευθύνες που επεκτείνονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στο σύνολο της Κυβέρνησης. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καλείται επίσης να εξετάσει τόσο τον κ. Πανούση και τις καταγγελίες του, όσο και τον αρμόδιο Υπουργό και τον Διοικητή της ΕΥΠ. Από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα καθοριστούν και οι επόμενες ενέργειές μας. Ας μην έχει η Κυβέρνηση την ψευδαίσθηση ότι αυτή η σοβαρή υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης