Και ο Πάγκαλος στην πλάκα κατά Τσίπρα για το Μυτιλήνη - Λέσβος

Και ο Πάγκαλος στην πλάκα κατά Τσίπρα για το Μυτιλήνη - Λέσβος

Με παράφραση μιας επτανησιακής καντάδας ο πρώην υπουργός κατακεραυνώνει το λάθος του πρωθυπουργού

Και ο Πάγκαλος στην πλάκα κατά Τσίπρα για το Μυτιλήνη - Λέσβος
Γνωστός πολέμιος του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο για τις πολιτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει, αλλά και για το πολιτικό του ήθος και την προσωπικότητά του, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το χθεσινό λάθος του πρωθυπουργού. 

Από την Μυτιλήνη όπου βρέθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Λέσβος, η Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά» υποφέρουν από το προσφυγικό, κάνοντας αυτό το σοβαρό λάθος - καθώς όπως όλοι οι Έλληνες - τουλάχιστον - γνωρίζουν, Μυτιλήνη και Λέσβος είναι δύο ονομασίες του ίδιου νησιού.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά ξέσπασε θύελλα σχολίων στο Twitter, όπου πάρα πολλοί χρήστες έκαναν πλάκα με το σφάλμα του Τσίπρα, αναφέροντας μια σειρά ακόμα παραδείγματα, όπως το «Θήρα - Σαντορίνη», «Τσιρίγο - Κύθηρα», «Κέα - Τζια» κά. 

Σήμερα στην πλάκα πήρε μέρος και ο Θόδωρος Πάγκαλος, που επέλεξε να παραφράσει την γνωστή επτανησιακή καντάδα «Εις τον αφρό της θάλασσας», της οποίας ένας στίχος αναφέρει: «Κεφαλονιά και Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Λευκάδα, αυτά τα τέσσερα νησιά στολίζουν την Ελλάδα».

«Από παλιά καντάδα: "Η Μυτιλήνη, η Ζάκυνθος, η Λέσβος κι η Λευκάδα, αυτά τα τέσσερα νησιά δοξάζουν την Ελλάδα". Και εις άλλα με υγεία», έγραψε ο κύριος Πάγκαλος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης