Iskra: Κι άλλη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Iskra: Κι άλλη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την κατηγορεί ότι «δουλεύει» γονείς και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Iskra: Κι άλλη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Για ακόμα μια «κωλοτούμπα» στο πεδίο της εκπαίδευσης κατηγορεί την κυβέρνηση η διαδικτυακή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Σε σχετικό δημοσίευμα για τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια και την ιδιωτική εκπαίδευση, που κατά τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, θα παραμείνει στο 23% μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, το iskra.gr εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι υπαναχωρεί πλήρως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ισοδύναμα μέτρα. 

Κλείσιμο
Υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση “δουλεύει” γονείς και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, ξενόγλωσσων κέντρων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων» το Iskra γράφει: 

Νέα μεγάλη "κωλοτούμπα" κάνει η κυβέρνηση, υπαναχωρώντας πλήρως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της για ισοδύναμα που θα ακύρωναν τον ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών και την ιδιωτική εκπαίδευση. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι η ανάγκη του μηδενικού συντελεστή επιβάλλεται στην εκπαίδευση, αφού ο αυξημένος συντελεστής θα διαλύσει κυρίως εκπαιδευτικά κέντρα όπως τα ξενόγλωσσα και τα φροντιστήρια, αναγκαία υπό τις σημερινές συνθήκες για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Όσον αφορά για τα ακριβά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια η φορολόγηση επιχειρήσεων και γονέων μέσω του ΦΠΑ είναι ο χειρότερος και πιο άδικος τρόπος για την άντληση εσόδων.

Tην απόλυτη αντίθεσή της στην "άδικη επιβολή ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες" εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και καλεί την "κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου".

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την "Ακύρωση Επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση" την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015, στις 12:00, το μεσημέρι.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Να σημειωθεί πως η Συντονιστική επιτροπή αποτελείται από συλλόγους αρχικά 118 σχολείων, στα οποία φοιτούν 48.000 μαθητές και μαθήτριες.

Όπως σημειώνει, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή, "οι 170.000 γονείς των 85.000 μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, όπως και χιλιάδες γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα που κάνουν χρήση φροντιστηρίων, "δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην άδικη επιβολή ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου".

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο θίγει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και εάν δεν καταργηθεί, "χιλιάδες παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν το οικείο εκπαιδευτικό τους περιβάλλουν", η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τη μετακίνηση παιδιών από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία, κάτι που θα επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό, "εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν", εκατοντάδες χιλιάδες γονείς θα κληθούν να αλλάξουν τους οικογενειακούς προγραμματισμούς τους, ενώ πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα σχολεία με προϊόντα και υπηρεσίες θα πληγούν.

"Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, καταβάλλουμε μέσω της ετήσιας φορολόγησής μας, το μερίδιο που μας αναλογεί για τη δημόσια εκπαίδευση", επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση και προστίθεται: "Η επιλογή μας αυτή, την οποία οι περισσότεροι υπηρετούμε με δυσκολία, επιτρέπει στο κράτος να εξοικονομεί 500.000.000 ευρώ το χρόνο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης