Θεοχαρόπουλος: «Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη»

Θεοχαρόπουλος: «Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη»

«Υπογράψαμε προγραμματική συμφωνία 11 σημείων με την κ Γεννηματά. Το πρόγραμμα θα είναι αυτό που θα καθορίσει και τις μετεκλογικές συνεργασίες»

Θεοχαρόπουλος: «Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη»
"Είμαι πεπεισμένος ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και  θα έχουμε αποφασιστικό ρόλο στον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα έχει ορίζοντα τετραετίας".

Την αισιοδοξία του ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αποτελέσει την λύση για την επόμενη ημέρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Κλείσιμο
Οπως είπε χαρακτηριστικά: "Υπογράψαμε προγραμματική συμφωνία 11 σημείων με την κ Γεννηματά. Και το πρόγραμμα θα είναι αυτό που θα καθορίσει και τις μετεκλογικές συνεργασίες. Είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και σε αυτήν επιδιώκουμε να συμμετέχουν όσες περισσότερες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Μια κυβέρνηση 200 εδρών είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο σταθερή από μια κυβέρνηση που απολαμβάνει μικρή πλειοψηφίαμε 153-155 βουλευτές".

Αναφορικα με τα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Θεοχαροπουλος ειπε πως, «η χώρα χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.Έχουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί στο πρόβλημα της χώρας με την ανεργία να είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα. Η γενιά των 30ρηδων δεν μπορεί να βρει δουλειά, η δική μου γενιά, μια γενιά μορφωμένη αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό. Στη σημερινή συγκυρία  δεν είναι ώρα για λαϊκισμό και παροχολογία από τα πολιτικά κόμματα, όπως παλαιότερα με τα Ζάππεια της ΝΔ και το προεκλογικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κοινωνία δεν μπορεί να υποστεί άλλο τις συνέπειες του λαϊκισμού». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης