Guardian: Ο Τσίπρας παραδίδει τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας στους Ευρωπαίους

Guardian: Ο Τσίπρας παραδίδει τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας στους Ευρωπαίους

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα λόγο στην εφαρμοζόμενη πολιτική σε μία σειρά από ευαίσθητους οικονομικούς τομείς, όπως αναφέρει το άρθρο

Guardian: Ο Τσίπρας παραδίδει τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας στους Ευρωπαίους
Την άποψη ότι η συμφωνία την οποία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή, ουσιαστικά, αποτελεί «παράδοση» της οικονομίας της χώρας στην Ευρωζώνη, εκφράζει άρθρο του Guardian, με δεδομένα συγκεκριμένα σημεία του Μνημονίου που συνυπάρχει με το πρόγραμμα στήριξης.

Όπως τονίζεται στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα λόγο στην εφαρμοζόμενη πολιτική σε μία σειρά από ευαίσθητους οικονομικούς τομείς, καθώς οι πιστωτές όχι μόνο υπαγορεύουν το τι θα πρέπει να γίνει αλλά ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την εφαρμογή των μέτρων και εάν μείνουν ικανοποιημένοι τότε θα δίνουν το «πράσινο φως» προκειμένου να εκταμιευθεί κάποια δόση από το νέο τριετές πρόγραμμα των 85 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να προχωρήσει σε μία εκ βάθρων μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, σε τομείς όπως της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων, του φορολογικού συστήματος, αλλά και να στηρίξει ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης