Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης

Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης

«Άλλη μια φορά η χώρα είναι επί ξυρού ακμής» σημείωσε για να προσθέσει «Πριν λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του ομάδα – διότι αρέσκεται να απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό και όχι προς τα έξω -, είπε ότι «η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει», ενώ επί πέντε μήνες το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών και η χώρα έχει στραγγίξει απολύτως»

Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης
Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ζήτησε από την κυβέρνηση η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την ενδοσχολική βία, η βουλευτής επεσήμανε ότι χθες, εκτός από την ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, είχαμε σημαντικές εξελίξεις στο Eurogroup.

Κλείσιμο
«Άλλη μια φορά η χώρα είναι επί ξυρού ακμής» σημείωσε για να προσθέσει «Πριν λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του ομάδα – διότι αρέσκεται να απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό και όχι προς τα έξω -, είπε ότι «η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει», ενώ επί πέντε μήνες το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών και η χώρα έχει στραγγίξει απολύτως». Η ίδια υποστήριξε πως η χώρα οφείλει να στείλει διπλό μήνυμα «Ένα μήνυμα προς τους εταίρους και δανειστές ότι οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένες και πεπερασμένες και το τέλος της λιτότητας θα πρέπει να σημάνει αλλαγή πολιτικής και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, όπως εμείς οι Ευρωσοσιαλιστές παλεύουμε. Ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να αναλάβει τις ευθύνες της, να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής και να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση συγκροτώντας εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια ζητεί από το 2012». Επισήμανε τέλος πως «Δυστυχώς, αυτές οι κρίσιμες στιγμές για τη χώρα διαδραματίζονται ενώ το Κοινοβούλιο λειτουργεί με απαράδεκτο τρόπο με την κ. Κωνσταντοπούλου να προσπαθεί να φέρει τη Βουλή στα δικά της μέτρα και σταθμά. Αυτό δυναμιτίζει τη συναίνεση και την κοινοβουλευτική λειτουργία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης